Alūksnes pusē ugunsgrēkos gājuši bojā divi cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Alūksnes novadā ugunsgrēkos gājuši bojā divi cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Vakar plkst.6.45 VUGD saņēma izsaukumu uz Alūksnes novada Liepnas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā.

Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka māja gandrīz pilnībā sadegusi, sienas sagruvušas un jumta nav. Kopējā degšanas platība bija 100 kvadrātmetri. Pārmeklējot krāsmatas, tika atrast viens bojāgājis cilvēks.

Savukārt šorīt plkst.5.44 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz citu izsaukumu Alūksnē, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg dzīvojamās mājas piebūves siena un jumta konstrukcija. Ugunsdzēsēji no piedūmotajām telpām iznesa vienu cilvēku, kuram mediķi konstatēja nāvi.

Iespējams, arī vakar ugunsnelaimes būtu izdevies laikus pamanīt un izglābties, ja mājoklī būtu uzstādīts dūmu detektors.

Ugunsgrēkos šogad gājuši bojā jau 70 cilvēki.

 Aizvadītajā diennaktī kopumā dienests saņēma 41 izsaukumu - 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem un trīs izsaukumi bija maldinājumi.

Ugunsdzēsēji Latgalē palīdz diviem avārijās cietušiem cilvēkiem

 Aizvadītajā diennaktī glābēji Latgalē palīdzējuši diviem cilvēkiem, kas cietuši avārijās, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Sandra Vējiņa.

Viens izsaukums saņemts uz Balvu novada Vīksnas pagastu, kur no avarējušas smagās automašīnas tika atbrīvots viens cietušais, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāvjiem (NMPD). Tāpat notikuma vietā apturēta degvielas noplūde, veikti tās savākšanas darbi, kā arī sakārtota ceļa braucamā daļa. 

Otrs izsaukums bijis Daugavas ielā Daugavpilī, kur bija notikusi divu automašīnu sadursme. Ugunsdzēsēji glābēji cietušo nogādāja līdz NMPD automašīnai, notikuma vietā veica izlijušās eļļas savākšanas darbus, kā arī sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Kopā aizvadītajā diennaktī VUGD Latgales reģiona brigāde saņēma piecus izsaukumus - vienu uz ugunsgrēku dzēšanu un četrus uz glābšanas darbiem. 

Jau ziņots, ka ceļu satiksmes negadījumos ceturtdien cietuši 12 cilvēki, tostarp četri gājēji un velosipēdists.

Rīgas reģionā notikušas 76 avārijas, kurās kopumā cietuši pieci cilvēki, to vidū arī trīs gājēji.

Savukārt Latgalē reģistrēti 15 ceļu satiksmes negadījumi, kuros kopumā cietuši septiņi cilvēki - arī pa vienam gājējam un velosipēdistam.

Zemgales reģionā reģistrēti astoņi ceļu satiksmes negadījumi, Vidzemē notikušas deviņas avārijas, bet Kurzemē - 11.

Kopumā ceļu satiksmes jomā sastādīti 403 administratīvo pārkāpumu protokoli, tajā skaitā 141 par ātruma pārsniegšanu, viens par agresīvu braukšanu un pieci par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā, bet divi - narkotisko vielu iespaidā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu