Saulkrastos, pie Baltās kāpas atklās koka pastaigu laipu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 7. decembrī, plkst. 12:00 Saulkrastos notiks pastaigu laipas atklāšana. Laipas sākums atrodas pie Baltās kāpas, un tā stiepjas līdz Bērzu ielai, nodrošinot pastaigu 240 m garumā.

Laipas sākuma punktā izveidota koka platforma un mulčēts celiņš. Projekta ietvaros Saulkrastu novada teritorijā uzstādīti arī četri informatīvie stendi un sešas jaunas norādes.

Laipas atklāšanā pulcēsimies uz koka platformas, kur pārgriezīsim sarkano lenti kopā ar Saulkrastu novada domes priekšsēdētāju, kā arī baudīsim gardo «Bemberu» kliņģeri, lai pēc tam dotos pastaigā pa jaunizbūvēto laipu.

Uz laipas atklāšanu aicināti visi aktīvās atpūtas cienītāji un dabas draugi, kam svarīga ne tikai iespēja pavadīt laiku pie dabas, bet arī kam rūp dabas   aizsardzība.

Izbūvējot laipu, apmeklētāji tiek novirzīti pa konkrētu trajektoriju, tādējādi mazinot antropogēno slodzi uz krasta kāpu un aizsargājot biotopus.

Laipas izbūve tika veikta Latvijas-Igaunijas pārrobežu projekta «Hiking route along the Baltic sea coastline in Latvia-Estonia» (Proj.Nr. Est-Lat22) ietvaros.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu