Apšaude ASV karaflotes aviācijas bāzē: trīs nogalinātie (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

ASV karaflotes aviācijas bāzē Pensakolā (NASP) Floridas pavalstī piektdien izcēlusies apšaude, kurā nogalināts viens cilvēks un vismaz 11 tikuši ievainoti, ziņo policijas, armijas un slimnīcu amatpersonas.

Nošauts arī uzbrucējs, tviterī pavēstījis Eskambijas apgabala šerifa birojs.

Pieci cietušie nogādāti Baptistu veselības aprūpes centrā Pensakolā, bet seši cilvēki nosūtīti uz citu vietējo slimnīcu, ziņo slimnīcu pārstāvji. Cik nopietni ir cietušo ievainojumi, pagaidām nav zināms.

ASV karaflote apstiprināja, ka uzbrucējs nogalinājis vismaz vienu cilvēku. 

Vietējie mediji ziņo, ka bāzē, kur notiek jūras aviācijas pilotu sākotnējā apmācība, uzturas 16 000 militārpersonu un vairāk nekā 7000 civilistu.

Eskambijas apgabala komisārs Džefs Bergošs, kurš strādā arī  aviācijas bāzē, medijiem stāstīja, ka gaidījis rindā pie vārtiem, kad tie aizslēgti apšaudes dēļ.

Viņš norādīja, ka policija un avārijas dienesti reaģējuši ātri un nosūtījuši uz bāzi aptuveni 100 spēkratus, tostarp, ieradušās ātrās palīdzības brigādes un ugunsdzēsēji.

Kā ziņots, trešdien apšaude notika ASV karaflotes bāzē Pērlhārborā Havaju salās, kur kāds kara jūrnieks nogalināja divus cilvēkus, bet trešo ievainoja.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu