Igaunijā minimālā skolotāju alga pieaugs līdz 1315 eiro mēnesī

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tāfele un krīts. Ilustratīvs attēls.
Tāfele un krīts. Ilustratīvs attēls. Foto: Pexels

Igaunijas valdība apstiprinājusi pamatskolas un vidusskolas skolotāju minimālās mēnešalgas likmes pieaugumu no 1.janvāra par 65 eiro, likmei sasniedzot 1315 eiro mēnesī par pilnu slodzi. 

Pašlaik minimālā alga skolotājiem Igaunijā ir 1250 eiro mēnesī. Valdības rīcības plānā noteikts mērķis turpināt paaugstināt skolotāju algas. 

Pilsētu, lauku un privātās vispārējās izglītības iestādes saņem valsts budžeta atbalstu skolotāju darbaspēka izmaksām, kas minimālo algu pārsniedz par 17,1% uz katru skolotāja vietu. Valsts budžetā šim mērķim ir atvēlēti līdzekļi un vidējā bruto alga Igaunijas skolotājiem nākamgad pieaugs līdz 1540 eiro mēnesī no pašreizējiem 1500 eiro mēnesī. 

Par skolotāju reālo algu vienojas skolu īpašnieki un to vadītāji. Vidējā mēnešalga vispārējās izglītības skolotājam Igaunijā sasniedz 1519 eiro, un vidējā skolotāju alga visos apriņķos ir lielāka nekā Igaunijā vidējā alga. 

Igaunijā ir 535 vispārējās izglītības iestādes un šā gada 10.novembra dati liecina, ka pamatskolās un vidusskolās bija 13 306 skolotāju darba vietas. 

Valdības lēmums, kas tika pieņemts ceturtdien, stāsies spēkā 1.janvārī. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu