Šis banāns, kas pielīmēts ar skoču, maksā 120 000 dolāru (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Banāns
Banāns Foto: artnet.com

Šonedēļ Maiami par 120 000 ASV dolāru izsolē nonācis kāds šķietami dīvains mākslas priekšmēts - pie sienas ar skoču jeb līmlenti pielīmēts banāns. Izsolīti trīs šāda mākslas darba varianti un, kā liecina "Art Basel Miami Beach" galetija, divi jau pārdoti. 

Darba autors ir itāļu mākslinieks Maurīcio Katelans, kas jau pazīstams laikmetīgās mākslas cienītājiem. 

Darba nosaukums "Komiķis". Mākslas darbā izmantots turpat Maiami augļu veikalā iegādāts banāns un skočs. 

Galerijas vadītājs Emanuels Perotins ziņu medijam CNN skaidro, ka banāni simbolizē globālo tirdzniecību, kā arī tas ir klasisks humora un izjokošanas objekts. 

Potenciālajiem pircējiem nekādas instrukcijas par banāna dabisko pūšanas procesu netiek sniegtas.

Perotins arī stāstīja, ka bijis pārsteigts par lielo piekrišanu "banānam". Mākslas darba pilna koncepta radīšana Katelānam aizņēmusi aptuveni gadu. 

"Es nevarēju izdomāt, kā to pabeigt," stāstīja mākslinieks. "Tad vienu dienu es pamodos un sapratu, ka banānam ir jābūt vienkārši banānam."

Tiesa, Maurīcio nevarēja pamatot sava mākslas darba nozīmi. Viņš esot iedvesmojies no "visām lielajām gleznām", kuras viņš ir redzējis mākslas galerijās. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The talk of the town in Miami right now is Maurizio Cattelan’s “Comedian,” a banana ? duct taped to the wall. Two have already sold for $120,000 at Perrotin ? read more, including about the banana my husband, @nnddmmyy, hung on his dorm wall for two years, on Artnet News, link in bio @artnet @galerieperrotin @mauriziocattelan @artbasel #art #conceptualart #banana #sculpture #artbasel #artbaselmiamibeach #artbaselmiami #artfair #artgallery #artwork #whatisart #isthisart #miami #miamibeach #florida #miamiflorida #mauriziocattelan #perrotin #galerieperrotin #artist #bananapeel #ducttape #artnetnews #artcollector #vippreview #artjournalism #artjournalist #openingday #artgallery #gallery #artworld

A post shared by Sarah Cascone (@sarahecascone) on

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu