Salvīni publiski nopeļ „Nutella” krēmu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Itāļu labēji populistiskās Līgas līderis Mateo Salvīni savas priekšvēlēšanu kampaņas laikā Ravennā, Adrijas jūras piekrastē paziņojis, ka turpmāk vairs neēdīs „Nutella” krēmu, jo tajā esot pārāk daudz turku riekstu. "Es uzzināju, ka „Nutella” izmanto turku riekstus, un es labprātāk palīdzu uzņēmumiem, kas izmanto itāļu produktus," kādā pasākumā Ravennā ceturtdienas vakarā sacījis Salvīni.

Pirms šā izteikuma kāda pasākuma apmeklētāja bija ieteikusi viņam apēst maizi ar „Nutella” krēmu, lai šajā vēsajā decembra vakarā viņam nebūtu auksti.

Piektdien Salvīni mazliet precizēja savu nostāju, paskaidrojot, ka īstenībā esot „viens no lielākajiem „Nutella” un tamlīdzīgu produktu patērētājiem visā Itālijā, tāpēc apzinās, ka diēta būtu tieši tas, kas viņam pašlaik visvairāk vajadzīgs”. Nedēļas nogalē izplatītā video klipā labējo Līgas līderis aicina pārtikas ražotājus pirkt itāļu cukuru, itāļu lazdu riekstus un Itālijā slaukto govju pienu.

Pasaules pārtikas organizācijas apkopotie dati liecina, ka Turcija ir pasaulē lielākais lazdu riekstu ražotājs, bet Itālija šajā ziņā nemaz nav spējīga apmierināt pat iekšējo pieprasījumu.

Mateo Salvīni, kurš līdz septembra beigām bija Itālijas iekšlietu ministrs, līdz ar jaunajām parlamenta vēlēšanām cer atgriezties pie varas.  Emīlijas-Romanjas reģionā, kurā ietilpst arī Ravenna, janvāra beigās notiek reģionālās vēlēšanas. Salvīni cer, ka šajā tradicionāli kreiso spēku pārstāvētajā apgabalā, viņa kandidāti tomēr gūs pārsvaru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu