Mednieku izveidota bedre patversmes tuvumā izraisa sašutumu (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

7. decembrī patversmes “Mežvairogi” apkaimē, mežā, atrasta bedre ar mirušu zvēru atliekām, par ko, kā izrādās, ir atbildīgs Ķekavas mednieku kolektīvs “Rieksti”, vēsta Panorāma.

Bedri uzgājuši cilvēki, kas izveduši pastaigā patversmes "Mežavairogi" suņus, un par redzēto informējuši policiju; sākotnēji atradums uzskatīts par patversmes dzīvnieku masu kapu, taču Ķekavas mednieku kolektīvs “Rieksti” norāda, ka par bedres saturu ir atbildīgi mednieki, uzsverot, ka bedre atrodas privātīpašumā un nekas nelikumīgs te nenotiek.

"Saistības ar "Mežavairogiem" šeit nav nekādas. Viņi [cilvēki, kas bedri atrada] ir iegājuši privātīpašumā. Tā ir medību bedre, kur liekam ādas. Pārkāpts nav nekas! Tas ir vienīgi ētikas jautājums,” norāda Ķekavas mednieku kolektīva “Rieksti” pārstāvis Aigars Priede, piebilstot, ka bedres saturs tiks aprakts tikai medību sezonas beigās.

"Panorāma" atgādina, ka Pārtikas un veterinārais dienests gada sākumā sāka administratīvā pārkāpuma lietvedību saistībā ar dzīvnieku līķu neatbilstošu uzglabāšanu blakusesošajā patversmē "Mežavairogi", tādēļ patversmei tiek pievērsta pastiprināta uzmanība no dzīvnieku aizstāvju puses.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu