Populārais ASV humora šovs iesmej par Latvijas prezidentu Levitu (89)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Viens no spilgtākajiem šīs nedēļas ārvalstu notikumiem bija NATO samits Londonā, ko gan aizēnoja dažu valstu savstarpējās domstarpības. Ar humoru šim svarīgajam notikumam piegājis ASV iemīļotais šovs "Saturday Night Live", kas pazobojies arī par Latvijas valsts prezidentu Egilu Levitu.

Par skeča norises vietu izraudzīta izdomāta NATO konferences kafejnīca, kurā notiekošais atgādina vidusskolas ēdnīcu, kur populārie skolēni sēž pie viena galdiņa, bet mazāk populārajiem atvēlētas nomaļākas vietas. 

SNL parodijā Kanādas premjers Džastins Trudo, kuru atveido Džimijs Felons, un Francijas prezidents Emanuels Makrons Pola Rada atveidojumā ir attēloti kā skolas sliktie puiši, kas piesaista meiteņu - Dānijas un Norvēģijas delegātu - uzmanību. Šoreiz pie sava galdiņa viņi aicinājuši arī Džeimsa Kordena atveidoto britu premjeru Borisu Džonsonu. 

Kad kafejnīcā parādās Aleka Boldvina atveidotais Tramps, trīs "Eiropas līderi" sāk viņu aprunāt. 

"Vai redzējāt, kā viņš vienu dienu runāja 45 minūtes," pārspīlētā franču akcentā saka Rada atveidotais Makrons, piebilstot, ka "tur vajadzēja būt tikai fotografēšanai". 

"Ja izskatītos kā viņš, arī es mēģinātu novērst fotogrāfa uzmanību," saka Falona atveidotais Trudo. 

"Viņš nav tik izskatīgs kā mēs trīs," piebilst Kordena attēlotais Džonsons. 

Šī saruna ir pārspīlēts atainojums īstai sarunai, kad šos trīs līderus nejauši nofilmēja, tenkojam pieņemšanā Bekingemas pilī NATO 70.gadadienai veltītā samita laikā. 

Skeča turpinājumā Boldvina Tramps jautā, vai ceturtā vieta pie galdiņa ir aizņemta, uz ko "Makrons" atbild, ka "mēs labprāt skatītos, kā tu košļā un runā vienlaikus, bet apsolījām šo vietu kādam draugam". 

"Bet es esmu Borisa draugs, vai ne Boris?" jautā Boldvina Tramps. 

"Nepadari to grūtāku, nekā tas jau ir. Es tagad pavadu laiku ar šiem puišiem," atsaka Kordena Džonsons, izvairoties no acu kontakta ar ASV prezidenta atveidotāju. 

"Makrons" piebilst, ka "šķiet, Latvija vairāk atbilst tavam ātrumam". 

Viņi iesaka "Trampam" apsēsties pie aktiera Aleksa Mofeta atveidotā Levita - stīva vientuļnieka, kurš ar uzspīlētu smaidu sēž pie cita galdiņa. 

Mofeta Levits vairākkārt atkārto savu vārdu, kuru "Tramps" sarunas laikā tā arī neiegaumē. "Levits" Trampam piedāvā "marinētu kalmāru" un izstāsta joku par to, kā reiz Latvijā āmriju piedzirdīja ar degvīnu un dzīvnieks sajuka prātā. 

"Tramps", secinot, ka "šis taču ir "pamuļķu galdiņš", saka, ka "nespēj noticēt, ka viņi liek man sēdēt kopā ar ārvalstnieku".

"Šeit ir NATO, mēs visi esam ārvalstnieki," atbild "Latvijas prezidents". 

Tad trijotne pie "foršo" galdiņa uzaicina Keitas Makkinonas atveidoto Vācijas kancleri Angelu Merkeli, visiem turpinot izsmiet ASV prezidentu. 

Uz Mofeta atveidotā Levita piebildi, ka tie nav Trampa draugi, "viņi ir ļauni", Boldvina Tramps attrauc, ka "viņi tikai jokojas, viņi mani mīl". 

Skeča beigās uz skatuves esošie sastingst un Sesīlijas Strongas atveidotā ASV pirmā lēdija Melānija Trampa aicina visus būt iecietīgiem un izbeigt terorizēšanu, tādējādi izsmejot Trampas īstenoto kampaņu "Be Best". 

Pēc video ar Trudo, Makrona un Džonsona sarunu daudzi ASV komiķi izmantoja situāciju norādīt, ka Tramps ir zaudējis savu vietu pie "populāro skolēnu galdiņa".

NATO samita gaitā Tramps rīkoja pusdienas to NATO valstu, kas aizsardzībai tērē vismaz 2% no iekšzemes kopprodukta, līderiem. To vidū bija arī Levits

Jāatzīmē, ka šī nav pirmā reize, kad Latvijas pirmā amatpersona iekļūst šajā humora šovā. Pērn pēc Donalda Trampa tikšanās ar Baltijas valstu prezidentiem šovā tika parodēts Raimonds Vējonis.

Komentāri (89)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu