Vairākums Vācijas iedzīvotāju gatavi atteikties no Ziemassvētku lampiņām klimata aizsardzības dēļ (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ziemassvētku eglīte.
Ziemassvētku eglīte. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Vairāk nekā puse Vācijas iedzīvotāju pauduši gatavību atteikties no elektriskiem Ziemassvētku rotājumiem, lai aizsargātu klimatu, liecina svētdien publiskotas aptaujas rezultāti. 

Pēc ziņu aģentūras DPA pasūtījuma kompānijas "YouGov" veiktas aptaujas rezultāti liecina, ka 57% respondentu nākotnē būtu gatavi samazināt Ziemassvētku lamiņu daudzumu vai pat pilnībā no tām atteikties. 

11% aptaujāto sacīja, ka šonedēļ svētku apgaismojumu neiedegs, bažījoties par klimata pārmaiņām, bet 10% teica, ka no gaismiņām svētkos atteiksies nākotnē. 

Savukārt 12% jau šogad izmantos mazāk svētku elektrisko dekorāciju nekā citus gadus, bet 23% apsver tādu iespēju citos Ziemassvētkos. 

Vienlaikus 35% aptaujāto pauda, ka viņi neatteiksies no svētku apgaismojuma. Mazāku svētku apgaismojumu ielās un ēkās atbalstītu 44% aptaujāto Vācijas iedzīvotāju, bet tikpat daudz respondentu ir pret šādu ideju. 

Svētku sezonas apgaismojums patīk 76% aptaujāto. Gandrīz 70% respondentu plāno šogad savas mājas rotāt ar elektriskajām gaismiņām. Tomēr daudzi uzsver nepieciešamību saglabāt mēra sajūtu, jo 41% atzina, ka šādas gaismiņas ir pārāk bezgaumīgas. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu