Lietuvas prezidents uzteic Ukrainas ambīcijas panākt mieru valsts austrumos (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lietuvas prezidents Gitans Nausēda.
Lietuvas prezidents Gitans Nausēda. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda svētdien uzteica Ukrainas ambīcijas mēģināt panākt mieru valsts austrumos, bet vienlaikus četrpusējās sarunās Parīzē aicināja saglabāt starptautisko spiedienu uz Krieviju par pamiera pārkāpumiem.

"Pirms Normandijas samita mēs paužam spēcīgu atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai nedalāmībai," paziņojumā pauda Lietuvas prezidents.

"Mēs redzam Ukrainas līderību un ambīcijas panākt miermīlīgu risinājumu Krievijas un Ukrainas konfliktam. Mēs ceram, ka pirmdienas Normandijas samits veicinās kara Donbasā izbeigšanu," viņš piebilda.

Tomēr Nausēda arī uzsvēra, ka "Krievijas atbalstītie bruņotie grupējumi nepārtraukti pārkāpj pamieru, kamēr Ukrainas karavīri turpina mirt Ukrainas austrumos, un arī civiliedzīvotāji cieš apšaudēs".

"Ir būtiski saglabāt starptautisko spiedienu uz Krieviju, olai tā izpildītu savas Minskas vienošanās saistības," norādīja Lietuvas prezidents.

Pirmdien Parīzē paredzēta Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska un Krievijas prezidenta Vladimira Putina tikšanās tā dēvētajā Normandijas formātā, kurā piedalīsies arī Vācijas kanclere Angela Merkele un Francijas prezidents Emanuels Makrons.

Tomēr no šis tikšanās netiek sagaidīts kāds radikāls jau piecus gadus ilgstošā kara risinājums.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu