LU notiks filozofiem veltīta konference

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Universitāte
Latvijas Universitāte Foto: Zane Bitere/LETA

Nākamnedēļ trīs dienu garumā Latvijas Universitātes (LU) Mazajā Aulā notiks starptautiska konference, kas veltīta filozofiem Edmundam Huserlam un Martinam Heidegeram.

Universitātē skaidroja, ka domātājiem Huserlam, kurš ir 20.gadsimta fenomenoloģijas izveidotājs, un Heidegeram, kurš ir fenomenoloģiskās hermeneitikas attīstītājs un fundamentālontoloģijas radītājs, 2019.gadā ir nozīmīgas gadskārtas, proti, Huserlam apritētu 160 gadu, savukārt Heidegeram - 130.

LU uzsvēra, ka viņu filozofiskais mantojums ir atstājis neizdzēšamu ietekmi ne tikai uz 20.gadsimta un mūsdienu filozofijas attīstību, bet arī uz mākslas, literatūras, sociālo un humanitāro zinātņu attīstību kopumā, noteiktos aspektos sniedzoties līdz pat dzīvības zinātnēm, tehnikas filozofijai, psihiatrijai un zinātnes teorijai.

Starpatutisko konferenci organizē LU Filozofijas un ētikas nodaļa, LU Akadēmiskās bibliotēkas Starpnozaru pētniecības centrs sadarbībā ar Heidegera biedrību Latvijā, Austrijas vēstniecību Rīgā, Šveices vēstniecību Latvijā, Valsts pētījumu programmu un Valsts Kultūrkapitāla fondu.

Konferencē uzstāsies referenti no Eiropas, Tuvajiem Austrumiem, Krievijas, Āzijas un ASV.

Konference notiks LU no 10.decembra līdz 12.decembrim. Konferences atklāšana paredzēta LU Mazajā Aulā, 10.decembrī plkst.11. Konferences darba valodas - angļu un vācu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu