Tesla Motors izdomājuši, ka vējstiklu varētu tīrīt ar lāzeriem (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Tesla Cybertruck
Tesla Cybertruck Foto: Publicitātes foto

Pirms kāda laika Tesla Motors iesniedza patenta pieteikumu jauna tipa logu tīrītājiem, kam teorētiski vajadzētu vienlaikus gan notīrīt lielāku vējstikla virsmu, gan arī taupīt enerģiju.

Nav pagājuši pat trīs mēneši, un pasaules mediju apskrējusi ziņa par nākamo patenta pieteikumu, kurā Tesla Motors apraksta, kā priekšējo stiklu varētu tīrīt ar lāzeriem. Izklausās pēc gandrīz neticamas zinātniskās fantastikas vai vīzijām astoņdesmitajos gados par to, kā dzīvosim un brauksim 21.gadsimta sākumā, tomēr izskatās un izklausās, ka tas tiešām varētu strādāt.

Futūristiskās tehnoloģijas oficiālais nosaukums ir Pulsed Laser Cleaning of Debris Accumulated on Glass Articles in Vehicles and Photovoltaic Assemblies, kas latviski varētu skanēt kā "automobiļu un fotoelektrisku veidojumu stikloto virsmu attīrīšana vietās, kur sakrājušies netīrumi, izmantojot lāzera pulsācijas".

Foto: Publicitātes foto

Patenta pieteikumā arī minēts, ka optiskā iekārta ietver kontrolieri, kas regulē lāzera stara intensitāti un pulsācijas, lai efektīvi attīrītu netīro stikla virsmu, taču dziļums, kādā iekļūst stars, ir mazāks par automašīnas stikla biezumu.

Vienkāršiem vārdiem, Tesla Motors padomāts, lai lāzera stars, dedzinot netīrumus uz stikla, neizdedzinātu caurumu sēdeklī vai priekšējā panelī.

Papildus redzamības uzlabošanai automobiļos Tesla inženieru izgudrotā tehnoloģija varētu tikt izmantota arī, lai attīrītu autonomās braukšanas sistēmā ietverto kameru lēcas. Tāpat par vienu no tās lietojuma sfērām minēti saules paneļi uz ēkām, ko varētu tīrīt, nerāpjoties uz jumta.

Foto: Publicitātes foto

Vai ar pulsējošiem lāzera stariem patiešām logu var notīrīt labāk nekā ar tradicionālajām slotiņām, rādīs laiks. Katrā ziņā daudz reālāka un ātrāk realizējama šķiet ideja par jauna tipa vējstikla tīrītājiem, kurus Īlona Maska kompānija patentēja pirms dažiem mēnešiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu