Klajā nāk Ērika Upenieka instrumentālās mūzikas albums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Izdevniecībā "Upe tuviem un tāliem" klajā nāk ģitārista Ērika Upenieka instrumentālās mūzikas ieraksts CD formātā "Vakara mūzika", informē izdevēja Iveta Mielava.

Ģitārists, komponists un aranžētājs Ēriks Upenieks absolvējis Jelgavas mūzikas vidusskolas kontrabasa klasi, kā ģitārists darboties sācis Jelgavas bigbendā, kam sekoja darbs dziedātāju Normunda Rutuļa un Igo pavadošajās grupās. Upenieks sadarbojies ar redzamākajiem Latvijas dziedātājiem, dažādu grupu sastāvos muzicējis ārvalstīs, aktīvi darbojies kā sesijas mūziķis – Upenieka ģitāra skanējusi neskaitāmu dziesmu un vairāku albumu ierakstos, no kuriem pēdējais "Bague Duo" 2017. gadā radīts duetā ar Aivaru Hermani.

"Vakara mūzika" ir pilnīgs Ērika autordarbs – viņš ir gan melodiju autors, gan ierakstu studijas mūziķis, gan darbu tehniski sagatavojis izdošanai. Vienīgi darba noformējumā palīdzējusi Marta Mielava.

Ēriks Upenieks "Vakara mūzika"
Ēriks Upenieks "Vakara mūzika" Foto: publicitātes

""Vakara mūzika (Šūpuļdziesmas)" ir manas meditācijas mūzikas otrais cikls, kas paredzēts gan lieliem, gan maziem. Mūzika ierakstīta 432Hz skaņojumā, kas ir vienā augstumā ar dabā dzirdamajām skaņām, tāpēc tā īpaši labi iedarbojas uz cilvēka labsajūtu,” tā pats mūziķis. 

Lai arī te nav nekādas atsauces uz tradicionālajām ziemas saulgriežu melodijām, ieraksts ļoti piemērots šim laikam – tas ir poētisks un meditatīvs.

CD no 10. decembra varēs nopirkt ierakstu pārdošanas vietās visā Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu