7 sieri un delikateses jeb ar ko cienāt Žurku, lai nākamais gads būtu bagāts?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Pēc Austrumu kalendāra tieši Žurkai ir tas gods sākt jaunu 12 gadu ciklu. No 2020. gada 25.janvāra nākamo 365 dienu notikumus ietekmēs Žurka - ne jau mūsu parastā pelēkā, bet gan Baltā Metāliskā. Ko celt svētku galdā, lai pielabinātu nākamā gada pavēlnieci?

Vecgada vakara galdu nāktos klāt tā, lai izpatiktu ne tikai viesiem, bet arī 2020.gada saimniecei Žurkai. Astainei garšo barojoši, veselīgi un gardi ēdieni, tāpēc ietaupīt uz ēdienu un dzērienu rēķina šoreiz nevajadzētu.

Austrumu zvērēns prot izdzīvot dažādos apstākļos, tāpēc neiebilst pret eksperimentiem. Padariet vakaru krāsainu, piedāvājot viesiem, piemēram, grilētus omārus ar citronu, romiešu imperatoru našķi – austeres vai “statusa simbolu” - melnās trifeles. Ja izdodas atrast, varat celt galdā kaut ko pavisam traku, piemēram, taizemiešu eksotiskos našķus – kaltētus sienāžus, tarakānus un tārpus.

Starp citu, garšo lieliski – labāk nekā pašmāju garlaicīgie čipsi.

Baltā Žurka iebilst pret taupīšanu, tāpēc Vecgada galds jāklāj ar vērienu – lai pat lielākajiem gardēžiem ir par ko pabrīnīties.

Neaizmirstiet sieru – visu peļveidīgo lielāko našķi, un šoreiz bez slazda.

Sieru var miksēt ar dažādiem riekstiem. Žurkai patīk graudi un pākšaugi, tāpēc gaļas un zivju ēdienus, kas labi sadzīvo uz viena galda, var papildināt ar rīsiem, griķiem, zirņiem, pupām, diedzētiem graudiem.

Žurkai ne visai patīk štovēti kāposti, kas patiesībā ir smags ēdiens, ko organismam grūti pārstrādāt. 

 Šoreiz mierīgi var iztikt bez tiem. Toties dažādi zaļie salāti ienesīs vakarā pavasarīgu noskaņojumu.

Ar alkoholu žurkulēns ir uz “jūs”, tāpēc izvēlieties vieglus, gaisīgus kokteiļus no “īstas mantas” - dabiskiem komponentiem.

Piemēram, svaigi spiestai apelsīnu sulai var pavisam mazliet pievienot dārgu degvīnu. Šampanieti var aizstāt ar Latvijā ražotu putojošu sidru un mājas vīniem, kas Eiropā kļūst aizvien populārāki.

Kā nu bez tortes! Varbūt šoreiz bez klasiskas? Var taču pagatavot ananasu, vīnogu vai citrona torti.

Lai izdodas gardi sagaidīt 2020. gadu!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu