Skolas saņems jaunu padomu komplektu latviešu valodas apguvei (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Skola. Ilustratīvs attēls.
Skola. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

 Tuvāko dienu laikā 1122 izglītības iestādes saņems jaunu didaktisko materiālu komplektu pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem latviešu valodas apguvei, informēja Latviešu valodas aģentūras pārstāve Liene Valdmane.

Didaktisko materiālu komplekts ietver 12 dažādu materiālu veidus - latviešu valodas alfabēta trafaretu, signālkartītes un jautājumu kartītes, galda spēli "Cirks", figūras dialogu veidošanai, plakātus, sižetisko attēlu sērijas, attēlu un vārdu bingo, vārdu puzles, darbības vārdu kartītes un citus materiālus.

Valdmane norādīja, ka materiāli izstrādāti tematiskajiem lokiem - "Es pats", "Māja", "Pasaka un īstenība", "Laiks un ritums", "Gaiss un ūdens", kā arī "Zeme un uguns"

Pēc viņas paustā, didaktisko materiālu mērķis ir sniegt atbalstu pārejā uz mācībām latviešu valodā, kompetenču pieejas ieviešanā un mācību satura īstenošanā lingvistiski neviendabīgā vidē.

Didaktisko materiālu komplektus saņems 1122 izglītības iestādes, kā arī pedagogi, kuri pilnveido pedagoģisko kompetenci Latviešu valodas aģentūras tālākizglītības kursos.

Aģentūras galvenā metodiķe Vineta Vaivade uzsvēra, ka kompetenču pieejā balstīta satura apguve sākas pirmsskolā un sākumskolā, tāpēc ir ļoti būtiski, ka tieši šim vecumposmam tiek veidoti mūsdienīgi, jaunākajās pedagoģiskajās atziņās balstīti mācību materiāli. Viņasprāt, tos izmantojot, bērns kļūst par meklētāju, domātāju un darītāju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu