Putina un Zelenska tikšanās Parīzē ilga vien 15 minūtes (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Četrpusējās sarunas.
Četrpusējās sarunas. Foto: HO / AFP

Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska un Krievijas prezidenta Vladimira Putina tikšanās Parīzē pirmdien norisināšoties tik ilgi, cik vien nepieciešams, iepriekš ziņoja Kremlis. Zelenska un Putina tikšanās ilgusi 10 līdz 15 minūtes, ziņo avots Elizejas pilī. 

Krievijas prezidents un Ukrainas prezidents pirmdien Parīzē pirmo reizi satikušies personīgi un sākuši divpusējas sarunas. Sarunās piedalās arī abu valstu enerģētikas nozares amatpersonas, ieskaitot Krievijas enerģētikas ministru un "Gazprom" vadītāju.

Divpusējās sarunas sākās pēc četrpusējām Normandijas formāta sarunām ar Francijas prezidenta Emanuela Makrona un Vācijas kancleres Angelas Merkeles piedalīšanos. Pēc Putina un Zelenska sarunām visu četru valstu līderi atkal tiksies vakariņās, pavēstīja avots Kremlī.

Samitā tiek meklēti risinājumi konfliktam Austrumukrainā. Diplomāti ir uzsvēruši, ka Krimas jautājums samitā netiks apspriests.

 Četrpusējās sarunas ilga divas stundas, bet Zelenska un Putina tikšanās ilgusi 10 līdz 15 minūtes, paziņoja avots Elizejas pilī. Aģentūra "Interfax" vēsta, ka divpusējās sarunas ilgušas stundu.

Putins pēc tikšanās paziņoja, ka ir priecīgs par sarunām ar Zelenski.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos. 

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 13 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

Kremlis ir licis noprast, ka ir gatavs sastrādāties ar Zelenski, kuru Putins raksturojis kā patīkamu un patiesu. Bet Putins nevēlēsies atgriezties no samita tukšām rokām un, visticamāk, centīsies panākt Krievijai piemēroto sankciju atvieglošanu.

Normandijas formātā ietilpst Ukraina, Krievija, Francija un Vācija.  Iepriekšējais šī  formāta samits notika Berlīnē 2016.gadā.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu