Branku ceļa un Jelgavas šosejas krustojumā būvēs rotācijas apli

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Google Maps

Šā gada 5. decembrī Ozolnieku novada domes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš vienojās ar VAS "Latvijas Valsts ceļi" vadību par rotācijas apļa izbūvi valsts autoceļa A8 (Rīga-Jelgava-Lietuvas robeža (Meitene)) un valsts vietējās nozīmes autoceļa V1068 (Ozolnieki-Brankas-Brankstūri) krustojumā.

Vienošanās paredz, ka VAS "Latvijas Valsts ceļi" 2020. gadā izsludinās projektēšanas konkursu par rotācijas apļa izbūvi. Būvdarbi varētu tikt veikti 2021. gadā, informēja Ozolnieku novada domes sabiedrisko attiecību un informācijas daļas vadītāja Madara Ābeltiņa.

Ozolnieku novada pašvaldībā jau ir izstrādāts gājēju/velosipēdistu ietves projekts no Branku ciema līdz autoceļam A8. Savstarpējā vienošanās paredz arī to, ka tiks nodrošināta cieša sadarbība starp rotācijas apļa un ietves projektētājiem. Gājēju/velosipēdistu ietves un krustojuma izbūve notiktu pēc iespējas vienlaicīgi.

Jau daudzu gadu garumā autoceļu A8 un V1068 krustojums ir bijis bīstams gan autobraucējiem, gan gājējiem, gan velosipēdistiem, jo sevišķi tiem, kuriem ir bijusi nepieciešamība šķērsot autoceļu A8 Branku vai Iecēnu apdzīvoto vietu virzienā. Tāpēc tas ir ievietots VAS "Latvijas Valsts ceļi" "melno punktu" kartē. Par melno punktu tiek uzskatīta vieta, kur viena kilometra garumā trīs gadu laikā ir notikuši vismaz astoņi satiksmes negadījumi vai ir gājuši bojā vismaz trīs cilvēki. Savukārt krustojums par melno punktu ir uzskatāms, ja negadījumi ir notikuši 150 m rādiusā uz katru pusi.

Ozolnieku novada domes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš komentē: "Beidzot Ozolnieku novada iedzīvotājiem ir parādījusies reāla cerība, izmantojot minēto krustojumu, izvairīties no regulāriem dzīvības apdraudējumiem dodoties uz skolu, uz darbu vai vedot bērnus uz bērnudārzu."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu