"Positivus" kā pirmo lielo mākslinieku atkārtoti izziņo Hārlemas reperi "A$AP Rocky" (12)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Festivāls "Positivus" kā pirmo lielo mākslinieku 2021. gadā izziņo Hārlemas reperi "A$AP Rocky" (īstajā vārdā Rakīms Meijers (Rakim Mayers)). Reperis tika izziņots arī pagājušogad, taču festivāls pandēmijas dēļ nenotika.

"A$AP Rocky" ir viens no pēdējo gadu hiphopa mūzikas virziena noteicējiem. Viņš kļuva par pirmo franču modes nama Dior afroamerikāņu izcelsmes reklāmas seju. Repera otrais studijas albums "At.Long.Last.A$AP" (2015) pārdots vairāk nekā 1,4 miljons vienību un ieguvis platīna statusu. Kino kritiķu iecienītā filma "Dope" ar mūziķa dalību tajā pirmajā nedēļas nogalē ierindojās ASV skatītāko filmu Top 5. 2016. gadā reperis kļuva arī par "MTV Labs" radošo direktoru.

"A$AP Rocky" portfolio ir pilns ar vērienīgiem mākslas, modes, kino, televīzijas industriju projektiem. Viņa ilgi gaidītais debijas albums "Long.Live.A$AP" (skat. TVNET recenziju šeit) pie klausītājiem nonāca 2013. gadā ar pavadošo singlu "Goldie." Veiksmīgajam debijas ierakstam sekoja 2015. gada studijas albums "At Long Last A$AP", kas ierindojās albumu topu pirmajā vietās. 2018. gadā "A$AP Rocky" trešais solo albums "Testing" (2018) ierindojās "Billboard 200" albumu 4. vietā. 2019. gada aprīlī "A$AP Rocky" un Joey Bada$$ ierakstīja kopēju skaņdarbu "Too Many Gods", kas tika iekļauts "For the Throne: Music Inspired by the HBO Series Game of Thrones" dziesmu apkopojumā.

Nesen repera vārds izskanēja presē saistībā ar kautiņu Stokholmā.

Video: A$AP Rocky "Praise The Lord (Da Shine)"

"A$AP Rocky" šoruden atkārtoti izdeva savu debijas miksteipu "Live.Love.A$AP", kuram apritēja desmit gadi. Tas pirmo reizi nonāca mūzikas straumēšanas platformās un tajā tika iekļauta arī jauna dziesma "Sandman". Albumā dzirdams virkne mākslinieku sadarbību, bet "A$AP Rocky" pēdējais īstais solo skaņdarbs bija "Babushka Boi", kas tika izdots 2019. gadā.

Iecerēts, ka "Positivus" festivāls 2022. gadā atsāksies pēc divu gadu pauzes, taču pārcelsies no Salacgrīvas uz Rīgu, Lucavsalu.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu