Bīstamā dūmaka Sidnejā: vietām piesārņojums 11 reizes pārsniedz normu (2)

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Bīstamā dūmaka Sidnejā: vietām piesārņojums 11 reizes pārsniedz normu
Bīstamā dūmaka Sidnejā: vietām piesārņojums 11 reizes pārsniedz normu Foto: EP

Savvaļas ugunsgrēki otrdien ietinuši Sidneju biezā dūmakā, gaisa piesārņojumam vietām 11 reizes pārsniedzot līmeni, kas tiek uzskatīts par bīstamu.

Sidneja, kuru ieskāvuši vairāki savvaļas ugunsgrēki, apturējusi prāmju satiksmi, un pilsētas centrā evakuētas vairākas biroju ēkas.

Veselības aprūpes speciālisti rekomendējuši Sidnejas iedzīvotājiem pēc iespējas vairāk uzturēties iekštelpās, bet cilvēkiem, kam ir sirds vai plaušu problēmas, ieteikts pilnībā izvairīties no aktivitātēm ārpus telpām.

GALERIJA: Savvaļas ugunsgrēki Austrālijā

"Dūmi šeit, Sidnejā, šodien ir ārkārtīgi slikti, gaisa kvalitāte ir viena no sliktākajām, ko esam pieredzējuši," žurnālistiem norādīja Jaundienvidvelsas štata veselības aprūpes dienesta speciālists, aicinot cilvēkus uztvert šo situāciju nopietni.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests saņēmis desmitiem izsaukumu, cilvēkiem sūdzoties par elpošanas problēmām.

Sidnejas dzelzceļa kompānija brīdina, ka biezie dūmi var iedarbināt ugunsgrēku trauksmes signālus dzelzceļa stacijās.

Reģionālais vides dienests vēsta, ka gaisa piesārņojuma indekss vairākās pilsētas daļās 11 reizes pārsniedz līmeni, kāds tiek uzskatīts par bīstamu.

Meteorologi prognozē vēja pieņemšanos spēkā, kas var pastiprināt ugunsgrēkus, bet arī izkliedēt dūmus, kas pašreiz ieskauj Sidneju.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu