Rinkēvičs par Lemberga izteikumiem: "Ja galvā čivina Rīgas zvirbuļi, tad jārunā ar speciālistiem" (21)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Aivars Lembergs.
Aivars Lembergs. Foto: Ieva Lūka/LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs mikroblogošanas vietnē "Twitter" komentējis smagos noziegumos apsūdzētā Aivara Lemberga izteikumus saistībā ar ASV paziņojumu par Lemberga iekļaušanu tā sauktajā Magņitska sarakstā

"Ja galvā čivina Rigas zvirbuļi, tad jārunā ar speciālistiem, nevis žurnālistiem," tā Lemberga izteikumus komentējis ministrs, piebilstot, ka neesot ietekmējis vai piedalījies ASV lēmuma pieņemšanā par sankcijām pret pilsoni Lembergu.

Ventspils mērs preses konferencē paziņojis, ka viņam jau iepriekš "Rīgas zvirbuļi" esot pačukstējuši, ka šāds ASV lēmums tiek gatavots un to esot kārtojuši divi Latvijas valdības pārstāvji - ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) un tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

Ministri šī lēmuma tapšanā esot piedalījušies, jo abi tradicionāli Lembergā saskata nopietnu politisko konkurentu, paziņoja politiķis.

Jau vēstīts, ka OFAC izdevusi Globālo Magņitska vispārējo licenci nr. 1, kas nosaka, ka 30 dienu laikā ir jāpārtrauc sadarbība ar sankciju sarakstā iekļautajiem - Lembergu, Ventspils Brīvostas pārvaldi, Ventspils Attīstības aģentūru, Biznesa attīstības asociāciju un Latvijas Tranzīta biznesa asociāciju.

Saskaņā ar noteiktajām sankcijām tiek bloķēti visi Lemberga un augstāk minēto struktūru īpašumi, daļas īpašumos un tieši vai netieši individuāli vai ar citu personu starpniecību piederošās struktūras, kurās viņu daļa ir virs 50%, kas atrodas ASV vai atrodas ASV personu īpašumā vai kontrolē, un par tām jāziņo OFAC.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu