"Āfrika afrikāņiem!" Petraviča savulaik piedalījusies protestā pret imigrantiem (39)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: twitter

"Āfrika afrikāņiem, Āzija aziātiem, Eiropa eiropiešiem," ar šādu plakātu pašreizējā labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) pirms četriem gadiem piedalījusies organizācijas "NS Taisnīgums" piketā pret "uzspiestiem imigrantiem", vēstī organizācijas ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter". 

"Vai tagad nostāja mainījusies?" retoriski vaicāts ierakstā.

Šī pati organizācija šodien, 10. decembrī, plkst. 11.30 pie Ministru kabineta ēkas Brīvības bulvārī organizēja protesta akciju pret iespējamām izmaiņām viesstrādnieku piesaistes regulējumā, jo tieši šodien valdībā tiek skatīti grozījumi normatīvajos aktos, kas varot pavērt ceļu uz plašāku viesstrādnieku iepludināšanu Latvijā.

Organizācijai galvenie iebildumi ir pret "komandējuma viesstrādniekiem, kuri nepakļaujas Latvijas likumiem un ierobežojumiem, jo tiek noformēti Polijā, bet atsūtīti "komandējumā" uz Latviju, lai apietu ierobežojumus".

Organizācijai esot iebildumi pret viesstrādniekiem, jo tie "samazina reemigrācijas iespējas, jo nosit uz leju algas".

Kā novēroja portāls TVNET, uz protestu ieradušies bija ap 15 cilvēku. 

Pati Petraviča ar savas padomnieces Liesmas Kalves starpniecību norādīja, ka "joprojām ir pret patvēruma meklētājiem, bēgļiem un alternatīvā statusa ieguvējiem, un savu nostāju nav mainījusi".

Komentējot viesstrādnieku jautājumu, Petraviča uzsvēra, ka viesstrādnieki un patvēruma meklētāji ir pilnīgi atšķirīgas grupas. Pirmie Latvijā ierodas, lai aizpildītu tās darba vakances, kur darba devējam nav iespējas iesaistīt vietējo darba spēku.

"Tas nozīmē, ka viesstrādnieki piedalās valsts ekonomikā, un ir Latvijas nodokļu maksātāji. Viesstrādnieki ierodas šeit tikai darba dēļ. Latvijā jau sen strādā viesstrādnieki, bet nereti notiek tā, ka pārlieku sarežģītas birokrātijas dēļ darbinieki mūsu valstī tiek ievesti no Polijas un Lietuvas, tā novirzot nodokļus uz šo valstu, ne Latvijas valsts budžetu.

Es atbalstu vakanču izsludināšanas termiņa samazinājumu no 30 uz 10 dienām tādēļ, ka darba devējiem nepieciešamas darba rokas un Latvijas budžetam nepieciešami līdzekļi. Viesstrādnieki Latvijā neierodas, lai paliktu uz dzīvi," portālam TVNET rezumēja Petraviča.

Komentāri (39)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu