Influenceri notiesā par bruņotu domēna vārda nolaupīšanas mēģinājumu (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Rossi Loratio Adamss
Rossi Loratio Adamss Foto: Publicitātes foto

ASV tiesa piespriedusi 14 gadu cietumsodu kādam sociālo tīklu influencerim, kurš atzīts par vainīgu bruņotā tīmekļa vietnes domēna vārda īpašumtiesību nolaupīšanas mēģinājumā, vēsta ASV raidsabiedrība CNN.

27 gadus vecais Aiovas štata iedzīvotājs Rosi Loratio Adamss atzīts par vainīgu vardarbībā, draudu izteikšanā un sazvērestībā ar spēku iejaukties uzņēmējdarbībā.

Adamss 2015.gadā nodibināja sociālo mediju uzņēmumu “State Snaps”, kas publiskoja saturu sociālajos tīklos “Snapchat”, “Instagram” un “Twitter”. Uzņēmuma sociālo tīklu kontiem bija vairāk nekā miljons sekotāju.

“State Snaps” saturs galvenokārt koncentrējās uz rupjām izklaidēm un uzvedību, dažādām aktivitātēm alkohola reibumā un atkailināšanos.

“State Snaps” sekotāji tika mudināti pie savu aktivitāšu atspoguļošanas izmantot saukli “Izdari to valstij” (“Do It For State”).

Lai izvērstu sava uzņēmuma darbību, Adamss kopš 2015.gada vēlējās iegādāties tīmekļa domēna vārdu “doitforstate.com”, tomēr tā īpašnieks vairākas reizes bija atteicies Adamsam to pārdot.

2017.gada jūnijā Adams noalgoja savu brālēnu, lai viņš dodas uz domēna īpašnieka mājokli un ar draudiem piespiež viņu domēnu nodot Adamsam.

Abu vīriešu starpā izcēlās cīņa; domēna īpašniekam izdevās atņemt Adamsa brālēnam ieroci un izsaukt policiju.

Adamsa brālēnam tiesa piesprieda 20 gadu cietumsodu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu