Ostapenko sadarbosies ar pazīstamajiem tenisa speciālistiem Bartoli un Gļebovu

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: WTA LINZ (Facebook)

Aļona Ostapenko arī nākamsezon turpinās sadarbību ar treneri Marionu Bartoli no Francijas, portālam TVNET apstiprināja Latvijas tenisistes menedžeris Edgars Buļs. Savukārt par tenisistes fizisko sagatavotību rūpēsies Anatolijs Gļebovs no Krievijas.

Ostapenko pagājušās sezonas beigās sāka sadarbību ar Bartoli, kuras vadībā Latvijas tenisiste spēlēja teicami, izcīnot 9 uzvaras 10 mačos.

Sadarbības ietvaros Ostapenko divos turnīros pēc kārtas sasniedza finālu.

Austrijā notikušajā Lincas turnīrā tika piedzīvots zaudējums finālā, bet pēc tam izdevās triumfēt sacensībās Luksemburgā.

Ostapenko vienojusies ar Bartoli par sadarbības turpināšanu vismaz līdz nākamā gada pirmā "Grand Slam" turnīra "Australian Open" beigām. Prestižais turnīrs risināsies no 20. janvāra līdz 2. februārim.

Bartoli šī ir pirmā pieredze treneres darbā ar elites klases tenisisti.

Interesanti, ka Bartoli strādā par reportieri un spēļu komentētāju televīzijā. Viņa intervēja Ostapenko uz laukuma uzreiz pēc Latvijas tenisistes vēsturiskās uzvaras 2017. gada "French Open" turnīrā.

Bartoli pati savulaik bija profesionāla tenisiste. Viņa 2013. gadā triumfēja Vimbldonas čempionātā.

Francūzietes karjeras rekords sieviešu tenisa vienspēļu pasaules rangā bija 7. vieta (Ostapenko rekords ir 5. pozīcija).

Mariona Bartoli
Mariona Bartoli Foto: WTA LINZ (Facebook)

Ostapenko menedžeris portālam TVNET pastāstīja, ka Latvijas tenisiste jau sākusi gatavošanos nākamajai sezonai Bartoli vadībā, trenējoties divreiz dienā savā hallē Rīgā.

Kā noskaidroja TVNET, Ostapenko atsākusi sadarboties ar fiziskās sagatavotības treneri un fizioterapeitu Anatoliju Gļebovu no Krievijas.

Gļebovs ir strādājis ar Krievijas tenisa zvaigznēm Mariju Šarapovu un Maratu Safinu. Abi šie sportisti ir bijuši pasaules pirmās raketes godā, kā arī spējuši triumfēt "Grand Slam" turnīros.

Gļebovam palīdzēs arī latviešu speciālists Eduards Tarasovs.

Video: Ostapenko triumfē Luksemburgas WTA "International" finālā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu