Traģiska diennakts: ugunsgrēkos gājuši bojā trīs cilvēki, viens cietis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 12 ugunsgrēki, kādā no tiem gājuši bojā trīs cilvēki, cietis viens un izglābts arī viens cilvēks, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvā informācija.

VUGD pārstāve Inta Palkavniece informēja, ka plkst.17.37 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Ventspils novadā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka pa dzīvojamās ēkas logiem redzama degšana ar atklātu liesmu un ēka deg 70 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks.

Plkst. 21.27 tika saņemts izsaukums uz kādu dzīvojamo ēku Rīgā, kur, kā liecināja sākotnējā informācija, no viena ēkas dzīvokļa nāk lieli dūmi. Ugunsdzēsējiem ierodoties, konstatēts, ka ugunsgrēks izcēlies vienā no ēkas dzīvokļiem. Izmantojot izbīdāmās kāpnes, ugunsdzēsēji glābēji iekļuva dzīvoklī un no sadūmotajām telpām izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Savukārt naktī plkst. 2.03 VUGD saņēma izsaukumu uz Rēzekni, kur aculiecinieki informēja, ka deg žiroskūteris. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienā no ēkas dzīvokļiem deg žiroskūteris, dīvāns un sadzīves mantas 10 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki, bet ugunsdzēsēji glābēji evakuēja vēl sešus. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

Plkst.2.55 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Rēzeknes novadu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties konstatēts, ka dzīvojamā māja deg ar atklātu liesmu 50 kvadrātmetru platībā un ir liels sadūmojums. Ugunsgrēkā gāja bojā divi cilvēki.

Šogad ugunsnelaimēs zaudētas jau 75 cilvēku dzīvības. Palkavniece norāda, ka lielu daļu no šīm traģēdijām varēja laikus pamanīt un novērst, ja vien mājoklī būtu uzstādīts dūmu detektors - reaģējot uz ugunsgrēkā radušos sadūmojumu, tas ar ilgu un skaļu signālu brīdinās par izcēlušos nelaimi, pievērsīs cilvēku uzmanību, ļaus pašam izglābties un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus.

Kopumā Rīgā dzēstas četras ugunsnelaimes, divas citā pilsētā, bet novados dzēsti seši ugunsgrēki.

Diennakts laikā VUGD veicis arī 11 glābšanas darbus un saņēmis septiņus maldinošus izsaukumus.

Kopš gada sākuma valstī kopumā reģistrēti 8664 ugunsgrēki, tajos cietuši 257, izglābti 387, bet gājuši bojā 75 cilvēki, tajā skaitā trīs nepilngadīgie.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu