Sākta kriminālvajāšana pret vīrieti, kas ilgstoši bijis vardarbīgs pret savām meitām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Kurzemē sākta kriminālvajāšana pret kādu vīrieti par fizisku, emocionālu un seksuālu vardarbību pret bērniem, informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Šā gada maijā VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas saņēma informāciju, ka kāds vīrietis Kurzemē, iespējams, veic emocionālu un fizisku vardarbību pret savām mazgadīgajām meitām.

Kā stāstīja Šeršņova, izmeklēšanā noskaidrots, ka vīrietis ilgākā laika posmā meitenes fiziski un emocionāli iespaidojis - apsaukājis, tādā veidā emocionāli viņas pazemojot, kā arī sitis un spēris viņām. Tāpat izmeklēšanā gūti pierādījumi, ka vīrietis veicis seksuāla rakstura darbības ar pameitu nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi.

Vīrietim tiesa piemēroja drošības līdzeklis - apcietinājumu. Viņš jau iepriekš vairākkārt ir nonācis policijas redzeslokā par dažāda veida likumpārkāpumiem.

Valsts policijā par notikušo tika sākts kriminālprocess par seksuāla rakstura darbību nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi fiziskā saskarē ar cietušā ķermeni, ja tā izdarīta, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli vai pret cietušā gribu, lietojot vardarbību, draudus vai izmantojot uzticību, autoritāti vai citādu ietekmi uz cietušo, un ja tas izdarīts ar personu, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu. Tāpat tika sākts kriminālprocess par cietsirdīgu vai vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgo, ja ar to mazgadīgajam nodarītas fiziskas vai psihiskas ciešanas un ja tās nodarījušas personas, no kurām cietušais ir materiāli vai citādi atkarīgs, skaidroja Šeršņova.

Pašlaik izmeklēšana kriminālprocesā ir pabeigta un tas ir nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai. Saskaņā ar Krimināllikumu par šādiem noziedzīgiem nodarījumiem bargākais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz 15 gadiem. Soda apmēru noteiks tiesa.

Aizbildņu ķīlnieki: iespējama vardarbība un seksuāla izmantošana Latvijā zināmā priekšzīmīgā audžuģimenē

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu