"Rīgas gaismā" nākamgad vēlas izveidot divas jaunas amata vietas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašvaldības aģentūra "Rīgas gaisma" nākamā gada budžetā domei lūgusi naudu divu jaunu amata vietu izveidei.

Aģentūras budžetu šodien skatīja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja, taču līdzīgi kā citām institūcijām, kvoruma trūkuma dēļ aģentūras pieprasījums atbalstu nesaņēma.

Kopumā budžets bija plānots 7,7 miljonu eiro apmērā, no kuriem 2,52 miljoni eiro plānoti atlīdzības izmaksai darbiniekiem, bet 5,24 miljoni eiro - dažādiem saimnieciska rakstura izdevumiem. 860 432 eiro būtu vajadzīgi pilsētas luksoforu uzturēšanai.

Aģentūra lūgusi naudu arī divu amata vietu izveidei. 16 722 eiro nepieciešami vēl viena jurista algošanai, jo patlaban uzņēmumam ir viens speciālists, kurš nodrošina visu aģentūras līgumu slēgšanu, nodarbojas ar visu iepirkumu organizēšanu, saņemto pretendentu dokumentācijas izvērtēšanu, noslēgto līgumu ietvaros iegādāto materiālu cenu atbilstības pārbaudi noslēgtajiem līgumiem, visa veida juridiskās dokumentācijas izstrādi, kā arī ar daudziem citiem juridiska rakstura jautājumiem.

Otrs darbinieks esot nepieciešams, lai celtu uzņēmuma tiesisko kapacitāti un nodrošinātu normatīvo aktu prasību izpildi - nodrošinātu "četru acu" principa ievērošanu, iepirkumu komisijas locekļu rotāciju u.tml.

Tāpat uzņēmumam nepieciešami 13 238 eiro inženierkomunikāciju tehniķa algošanai, jo sakarā ar jaunajām prasībām attiecībā uz ceļa seguma atjaunošanu pēc apgaismojuma avārijas nodzisumu atjaunošanas darbiem, aģentūrai nepieciešams papildus sekot šo darbu izpildei - gaisa temperatūras svārstībām, darbu izpildes savlaicīgumam, kvalitātei, darbu pamatotībai un atbilstībai minēto noteikumu prasībām u.tml.

Kā atzīmē "Rīgas gaisma", uz aģentūras apsaimniekotajiem balstiem ir izvietotas privātfirmu reklāmas, kuru skaitu un degšanas laiku ir regulāri jākontrolē, lai novērstu iespējamus pārkāpumus un līdz ar to arī nelietderīgu aģentūras līdzekļu izlietojumu. 

Kā ziņots, Rīgas domes komitejās šonedēļ skata Rīgas pašvaldības iestāžu nākamā gada budžetus, no kuriem lielākā daļa atbalstu kvoruma trūkuma dēļ gan nav guvuši. Pēc akceptēšanas komitejās par tiem vēl būtu jāpieņem Rīgas domes sēdē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu