Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkā Kuldīgā cietis viens cilvēks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 12 ugunsgrēki, bet viens cilvēks kādā ugunsnelaimē cietis, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvā informācija.

Ugunsgrēks ar cietušo dzēsts vakarpusē Kuldīgā. Plkst.22.06 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu Kuldīgas dzīvojamo māju, kur vienā no dzīvokļiem bija jūtama deguma smaka un redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki konstatēja, ka dzīvoklī piededzis bez uzraudzības gatavoties atstāts ēdiens. Ugunsdzēsēji no sadūmotā dzīvokļa izglāba un nodeva mediķiem vienu cilvēku, kurš bija cietis. Nepilnas pusstundas laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Rīgā trešdien dzēstas sešas ugunsnelaimes, bet citā pilsētā un novados dzēsti katrā pa trīs ugunsgrēkiem.

Kā pastāstīja VUGD preses pārstāve Inta Palkavniece, ik dienas VUGD saņem vairākus izsaukumus, kur dzīvojamā mājā ir jūtams sadūmojums vai pa dzīvokļu logiem redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā, bieži tiek konstatēts, ka uz ieslēgtas plīts ir aizmirsta panna vai katliņš, kura saturs jau aizdedzies, radot spēcīgu sadūmojumu. Šie ugunsgrēki parasti ir platībā nelieli, tomēr to radītais piedūmojums var būtiski kaitēt mājokļa iemītnieku veselībai un pat dzīvībai.

"Nereti piedeguša ēdiena izraisītos ugunsgrēkos cietušos un izglābtos cilvēkus no traģēdijas šķir tikai kaimiņu un garāmgājēju modrība, kuri par redzētajiem dūmiem ziņo ugunsdzēsējiem glābējiem," atzina Palkavniece.

VUGD aicina iedzīvotājus nepaļauties tikai uz līdzcilvēkiem, bet ievērot piesardzību, gatavojot vai sildot ēdienu, neatstāt ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības un uzstādīt mājokļos dūmu detektorus, kas ar spalgu skaņas signālu laikus pavēstīs par izveidojušos sadūmojumu.

Aizvadītās diennakts laikā VUGD veicis arī 15 glābšanas darbus un saņēmis trīs maldinošus izsaukumus.

Kopš gada sākuma valstī kopumā reģistrēti 8676 ugunsgrēki, tajos cietuši 259, izglābti 386, bet gājuši bojā 75 cilvēki, tajā skaitā trīs nepilngadīgie.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu