Austrālija plāno plašas reformas attieksmē pret interneta gigantiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Austrālijas valdība plāno īstenot ievērojamas reformas attieksmē pret tādiem interneta gigantiem kā "Facebook" un "Google", lai nodrošinātu godīgu konkurenci un palielinātu caurspīdīgumu.

Reformu ietvaros paredzēts izdarīt izmaiņas noteikumos, kas regulē šādu kompāniju darbību, un izveidot jaunu vienību, kas pārraudzīs šo kompāniju uzvedību, izturēšanos pret klientiem un darījumus ar medijiem.

Valdība arī iecerējusi pārskatīt privātuma aizsardzības likumus, lai nodrošinātu personas datu aizsardzību internetā.

Plānotās reformas ir atbilde uz digitālo platformu izmeklēšanu, ko divu gadu garumā veica Austrālijas Konkurences un patērētāju komisija (ACCC).

ACCC jau ir iesūdzējusi "Google" tiesā par tīšu patērētāju maldināšanu attiecībā uz datu vākšanu.

Valdība paziņojusi, ka investēs 26,9 miljonus Austrālijas dolāru (16,6 miljonus eiro) jaunas vienības izveidošanai ACCC, lai novērotu un ziņotu par digitālajām platformām.

Austrālijas premjerministrs Skots Morisons žurnālistiem Melburnā sacīja, ka vēlas, lai Austrālija kļūst par paraugu attieksmē pret digitālajiem medijiem un sociālajām platformām.

"Noteikumiem, kas pastāv reālajā pasaulē, jāpastāv arī digitālajā pasaulē," uzsvēra Morisons.

ACCC priekšsēdētājs Rods Simss piebilda, ka "Google" un "Facebook" ieguvuši gandrīz neierobežotu tirgus varu un šīm kompānijām ir ievērojama ietekme uz patērētājiem.

"Mēs esam lepni, ka Austrālija kļūs par vienu no pirmajām valstīm pasaulē, kas attīstīs šādas visaptverošas vadlīnijas plašām reformām attiecībā uz digitālajām platformām," sacīja Simss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu