Video: Lemberga sankcionēšana un tā ietekme uz Latviju (30)

Toms Rātfelders
, Žurnālists; RSU doktorants
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

TVNET studijā šodien, 12. decembrī, norisinājās raidījuma «Pasaule kabatā» speciālizlaiduma tiešraide, kurā Baltijas drošības fonda direktors Otto Tabuns un žurnāla «Ir» komentētājs Pauls Raudseps sprieda par Aivaram Lembergam piemērotajām ASV sankcijām.

Pirmdien, 9. decembrī, ASV Finanšu ministrija Starptautiskajā korupcijas apkarošanas dienā paziņoja, ka savā sankciju sarakstā iekļauj Ventspils mēru Aivaru Lembergu. Saskaņā ar noteiktajām sankcijām tiek bloķēti visi Lemberga īpašumi, daļas īpašumos un Lemberga ietekmē esošas organizācijas un tām tieši vai netieši piederošās struktūras (Ventspils Brīvostas pārvalde, Ventspils Attīstības aģentūra, Biznesa attīstības asociācija un Latvijas Tranzīta biznesa asociācija), kas atrodas ASV vai atrodas ASV personu īpašumā vai kontrolē. Par tiem tad attiecīgi ir jāziņo OFAC.

Dienu vēlāk Lembergs paziņoja par savu atkāpšanos no Ventspils brīvostas pārvaldes valdes, bet premjers Krišjānis Kariņš paziņoja, ka valsts savā kontrolē pārņems Ventspils un Rīgas ostas.

Kāpēc ASV ir pēkšņi izvēlējusies veikt tik radikālu soli un vērsties pret Lembergu? Kā šī situācija ietekmēs notiekošo Lemberga ietekmē esošajos uzņēmumos? Vai var ciest Latvijas ekonomika?

Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem cenšamies noskaidrot raidījumā.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu