Laikraksts: Vainstīns ar sievietēm panācis mierizlīgumu par 25 miljoniem (12)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: VINCE BUCCI / TT NYHETSBYRÅN

ASV kino magnāts Hārvijs Vainstīns un viņa bijušās studijas valde panākuši provizorisku mierizlīgumu 25 miljonu dolāru apmērā, izbeidzot teju visas saistībā ar apsūdzībām dzimumnoziegumos pret viņu un viņa uzņēmumu ierosinātās civillietas, vēsta laikraksts "The New York Times".

Mierizlīguma nosacījumiem piekritušas vairāk nekā 30 aktrises un bijušās Vainstīna darbinieces, kas pret kino magnātu bija vērsušās tiesā, izvirzot viņam apsūdzības plašā dzimumnoziegumu spektrā - no seksuāli nepiedienīgas uzvedības līdz izvarošanai, laikrakstam apliecināja apliecināja advokāti.

Vienošanās ietvaros Vainstīns var izvairīties no savas naudas maksāšanas un viņam netiek pieprasīts atzīt vainu pārkāpumos. Mierizlīguma izmaksas segs studijas "Weinstein Company" apdrošināšanas uzņēmumi, vēsta laikraksts.

Ierosinātajiem mierizlīguma nosacījumiem sākotnējo akceptu devušas visas lielās iesaistītās puses. Pirms procesa tālākās virzības tam ir jāsaņem tiesas apstiprinājums, un tas ir jāparaksta galīgā formā.

Mierizlīguma nosacījumi nav skaidri.

Iespējamo upuru vidū 18 sadalīs savā starpā 6,2 miljonus dolāru, bet neviens indivīds nesaņems vairāk par 500 000 dolāriem.

Vēl 18,5 miljoni dolāru tiks tiem, kas ir iesaistīti kolektīvajā prasībā, Ņujorkas ģenerālprokurora prasībā, un prasītājiem nākotnē, vēsta laikraksts.

Vainstīns saistībā ar apsūdzībām izvarošanā un seksuālā uzbrukumā tiks tiesāts 6. janvārī.

Trešdien viņam noteiktā drošības nauda tika palielināta no viena līdz pieciem miljoniem dolāru, jo esot notikušas neatļautas darbības ar viņa elektroniskās novērošanas sprādzi.

Vainstīns noliedzis vainu apsūdzībās, ka viņš 2013. gadā Manhetenas viesnīcas numuriņā izvarojis kādu sievieti, bet 2006. gadā veicis vardarbīgus seksuālus aktus ar vairākām sievietēm.

Foto: Producents Hārvijs Vainstīns un slavenības.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu