Ugunsgrēkā uz Krievijas vienīgā aviācijas bāzes kuģa varētu būt vainojami nesavākti atkritumi (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Ugunsgrēku uz Krievijas vienīgā aviācijas bāzes kuģa “Admiral Kuzņecov” varētu būt izraisījusi nesavāktu atkritumu aizdegšanās metināšanas laikā, vēsta Krievijas laikraksts “Kommersant”. 

Kā laikrakstam norādīja situāciju pārzinoši avoti, pirms metināšanas sākšanas tās veicējiem bija jāpārliecinās, ka attiecīgajā vietā kuģa tilpnē nav atstāti potenciāli uzliesmojoši priekšmeti, tomēr tas nav ticis izdarīts. 

Ugunsgrēks sākās metināšanas laikā, kad uz pirmā klāja nokrita sakarsēts metāls, kas aizdedzināja tur esošo atkritumu kaudzi, kurā atradās arī eļļaini auduma gabali. 

Ugunsdrošības signalizācija remonta laikā ir atslēgta, tādēļ liesmām nepamanītām bija iespēja izplatīties, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, ziņo "Kommersant". 

Kā piektdienas rītā vēstīja Krievijas aģentūras, ugunsgrēks uz kuģa ir nodzēsts.

Kā ziņots, ceturtdien uz “Admiral Kuzņecov” izcēlās ugunsgrēks, kurā dzīvību zaudēja viens cilvēks, bet vēl 12 cilvēki cieta. Vēl viens cilvēks uzskatāms par bezvēsts pazudušu.

Ceturtdien sākta izmeklēšana par iespējamo darba drošības noteikumu pārkāpšanu. 

"Kommersant" rīcībā esošā informācija liecina, ka ugunsgrēks galvenokārt sabojājis vadus, kurus bija plānots nomainīt remonta laikā. 

Ugunsgrēka izraisīšanās brīdī uz kuģa bijuši ne tikai civilisti, kas veikuši remontu, bet arī militārpersonas.

 Aviācijas bāzes kuģis un Krievijas karaflotes flagmanis "Admiral Kuzņecov" jau vairāk nekā divus gadus atrodas remontā Murmanskas ostā, un 2018.gada oktobrī tas jau nopietni cieta, kad uz kuģa klāja nogāzās celtnis. 

"Admiral Kuzņecov", kas karaflotes rīcībā tika nodots 1985.gadā, tiek kapitāli remontēts pirmo reizi kopš 1997.gada. 

Bija plānots, ka kuģa remonts pilnībā būs pabeigts 2020.gada beigās, bet jau 2021.gadā tas tiks iekļauts atpakaļ flotē. 

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu