Par dzīvnieku iemidzināšanai paredzētas vielas pārdošanu aizturēti trīs narkotirgoņi (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Šļirce
Šļirce Foto: pixabay.com

Pagājušajā nedēļā Valsts policija (VP) aizturējusi trīs cilvēkus par narkotiku realizāciju un izņēmusi sevišķi bīstamu vielu - karfentanilu, kuru veterinārārsti izmanto lielo dzīvnieku iemidzināšanai, informē VP.

Veicot šo personu pārbaudi, kratīšanas viņu dzīvesvietās un automašīnās policisti atrada 28,8 gramus karfentanila, 0,6 gramus metadona un 0,6 gramus marihuānas.

Karfentanils ir sintētiska narkotika un viens no spēcīgākajiem zināmajiem opioīdiem, kuru izmanto veterinārārsti, lai iemidzinātu lielos dzīvniekus, piemēram, ziloņus, lāčus un citus zvērus.

Cilvēki, kuri lieto karfentanilu, bieži mirst pēc šo narkotisko vielu pārdozēšanas.

Aizturētie 1983., 1984. un 1993.gadā dzimušie vīrieši jau iepriekš vairākkārt ir nonākuši policijas redzeslokā par dažādiem noziegumiem. Divi no viņiem - 1983. un 1984.gadā dzimušie aizturētie iepriekš ir tiesāti par laupīšanām, savukārt 1993.gadā dzimušais vīrietis 14 reizes ir tiesāts par narkotisko vielu apriti un dažādu veidu zādzībām.

Tiesa diviem no aizturētajiem vīriešiem piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu, bet trešajam - ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.

Policija aicina iedzīvotājus ziņot par narkotisko vielu tirdzniecības vietām un personām, kuras atrodas narkotisko vai psihotropo vielu reibumā. Informēt policiju iespējams, zvanot pa diennakts tālruni 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī. Tāpat narkotisko vielu tirdzniecības vietas iespējams ātri un ērti atzīmēt Iekšlietu ministrijas interaktīvajā kartē

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu