Sākusies Mārtiņa Brauna Ziemassvētku koncertturneja

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Pārpilnā VEF kultūras pils koncertzālē šonedēļ izskanējis komponista Mārtiņa Brauna Ziemassvētku koncertturnejas "Veltījums" Rīgas koncerts. Aplūko foto no koncerta! 

Mārtiņš Brauns sava talanta cienītājiem sagatavojis īpašu veltījumu mūzikā - koncertprogrammu, kurā par vadmotīvu kļuvusi populārā un iemīļotā dziesma “Veltījums” no kinofilmas “Ziemassvētku jampadracis”.

Šī melodija, gadiem ritot, kļuvusi par latviešu Ziemassvētku dziesmu. Ziemassvētku laika koncertprogrammā tā skan jaunā aranžējumā, līdztekus maz dzirdētām un nedzirdētām   komponista dziesmām.

“Pa šiem gadiem ir daudz kas sakrājies, un vai tad tikai tradicionālās Ziemassvētku dziesmas var radīt svētku sajūtu un aicināt uz pārdomām?”

jautā komponists.

Mārtiņš Brauns
Mārtiņš Brauns Foto: Andris Smilšarājs

"Programmā “Veltījums” skan dziesmas, kuras aicina uz patiesām un gaišām Ziemassvētku laika sajūtām, pārdomām par cilvēciskajām vērtībām, par to, kādi mēs esam dabas un Dieva priekšā. Ir arī  jautras dziesmas par ziemu un sniegu ar Braunam tik raksturīgo muzikālo rotaļīgumu, kā arī citi pazīstami komponista skaņdarbi jaunās skaņās," stāsta koncerta režisors Valdis Pavlovskis. 

Dziesmas skan ar Broņislavas Martuževas, Jāņa Petera, Māras Zālītes, Egila Zirņa un citu dzejnieku dzeju, un tās izpilda pats Mārtiņš Brauns, būdams arī pie taustiņinstrumentiem, stīgu kvartets “Juno” Otto Trapāna vadībā un vokālā grupa “Insomnia”.

Koncertu saraksts:

14. decembrī plkst. 18.00. Dikļu pilī

15. decembrī plkst. 15.00. Alūksnes Kultūras centrā

20. decembrī plkst. 19.00. Kuldīgas Kultūras centrā

21. decembrī plkst. 17.00. Jelgavas kultūras namā

22. decembrī plkst. 16.00 Aizkraukles kultūras namā

25. decembrī plkst. 18.00 Mazmežotnes muižā

26. decembrī plkst. 15.00 Līvānu kultūras centrā

27. decembrī plkst.19.00 Salaspils koncertzālē "Rīgava"

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu