"Kamergalerijā" atklās Lāsmas Pujātes personālizstādi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lāsma Pujāte
Lāsma Pujāte Foto: publicitātes

“Kamergalerijā” (11. novembra krastmala 35, 5. stāvs, 81. telpa) 19. decembrī pl. 18 atklās grafiķes Lāsmas Pujātes personālizstādi “12 gadi”, informē biedrības “Grafikas kamera” valdes priekšsēdētāja Ieva Nagliņa.

Lāsmas Pujātes personālizstādi varēs aplūkot no 20. decembra līdz 2020. gada 20. janvārim.

Grafikas tehnikas ļauj reproducēt attēlu, tādēļ nereti mākslinieki, kuri pārvalda šīs tehnikas, izvēlas izgatavot personalizētus Ziemassvētku apsveikumus ģimenei un draugiem ar paša gatavotu kartīti. Tā ir kā neliela mākslinieka radīta miniatūra, kas šajā gadījumā pilda arī noteiktu funkciju.

Lāsma Pujāte nu jau divpadsmit gadus gatavo Ziemassvētku apsveikumus linogriezuma tehnikā. Māksliniece tajās attēlo attiecīgā gada ķīniešu kalendāra zvērus, tos personificējot sev tuvā stilizācijas manierē.

“Tas aizsākās 2008. gadā, kad radīju savas pirmās kartītes ar žurku. Esmu iemīlējusi linoleja tehniku, kurā top ne tikai miniatūras, bet arī lielformāta grafikas. Vēlos, lai šī izstāde iedvesmo skatītājus turpināt jauko apsveikumu kartīšu sūtīšanas tradīciju,”

stāsta māksliniece Lāsma Pujāte, kuras personālizstādē “12 gadi” būs apskatāma viņas aizraušanās ar Ziemassvētku kartītēm.

Lāsma Pujāte ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļā. Notikušas personālizstādes un piedalījusies grupu izstādēs gan Latvijā, gan ārvalstīs. Ir kuratore starptautiskajām miniatūrgafikas un citām izstādem. Galvenokārt, rada darbus litogrāfijas, linogriezuma, kā arī jauktās vai eksperimentālās tehnikās.

Izstādes atklāšanas ietvaros, 2019. gada 19. decembrī no pl. 18.00 apmeklētāji aicināti ņemt līdzi aploksnes, ko varēs noformēt sūtīšanai mākslinieces Lāsmas Pujātes vadībā.

Ieeja bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu