Mūžīgais jūklis: iemesli, kāpēc viesistaba vienmēr šķiet nekārtīga

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Viesistaba nereti ir tā telpa, kurā valda vislielākā dzīvība - šeit notiek ģimenes viesības, bērni te mēdz rotaļāties, mājinieki te nereti gludina apģērbu, paralēli skatoties televizoru, un aizvadīti dažādi svētki. Ne velti šī telpa ir visnekārtīgākā, tomēr dažos gadījumos pie vainas var būt neveiksmīgs interjera dizains. 

Pārāk lielas mēbeles

Ja mēbeles viesistabā aizņem lielāko daļu telpas, istaba izskatīsies ierobežota. Plānojot mēbeļu izkārtojumu telpā, centies izvēlēties plānākas un vieglākas mēbeles - jo vieglāka vizuāli izskatīsies mēbele, jo gaisīgāka būs atmosfēra telpā. Tāpat izvairies no nevajadzīgām mēbelēm. Padomā - vai tas mazais galdiņš pie dīvāna patiešām ir nepieciešams? 

Jo tumšāka, jo nekārtīgāka

Dabiskais apgaismojums telpā ir tas elements, kas istabu padarīs vizuāli plašāku un arī glītāku. Ja telpā dienas gaisma ieplūst minimāli, tā jāimitē mākslīgi. Izvēlies gaišākas spuldzes, izkliedē mākslīgo apgaismojumu, piemēram, izvēlies vairākas naktslampas, kuras novieto uz dažādām mēbelēm, izmanto lampiņu virtenes vai vairākas centrālās lampas. Tāpat lieliski noderēs spogulis, kurš novietots iepretim logam. 

Sienas visās varavīksnes krāsās

Košas un krāsainas istabas būs iemesls tam, kādēļ šī telpa izskatīsies nekārtīga pat tad, ja pie tās kārtošanas strādājusi vesela talkas brigāde. Lai panāktu kārtīgas vai pat sterilas telpas izskatu, izvēlies tās sienas krāsot vienā tonī, bet akcentam izvietojot krāsainas mēbeles vai aksesuārus. 

Sīkumiņi un suvenīriņi 

Visbeidzot, lielākais haosa vaininieks - sīkumi. Suvenīri un citi nieciņi ir jaukas dāvanas, taču reizēm tie ir vairāk apgrūtinājums nekā prieks. Šie sīkie priekšmeti ātri apput, turklāt, ja tie ir vairumā un ir izvietoti plauktā vai uz kādas kumodes, tie izskatīsies bezgaumīgi. Koncentrējies uz sev svarīgākajiem un nozīmīgākajiem dekoriem. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu