Medijs: NBA starpsezonā Bertāna alga varētu divkāršoties vai trīskāršoties

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: @WashWizards/Twitter

Dāvis Bertāns nākamajā vasarā varētu tikt pie divreiz vai pat trīsreiz lielāka atalgojuma, vēsta Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pieredzējušais apskatnieks Deivids Oldridžs no medija "The Athletic".

Bertāns pērn vasarā vienojās ar Sanantonio "Spurs" komandu par divu gadu līgumu un 14 miljonu ASV dolāru atalgojumu (sezonā 7 miljoni dolāru).

Pēc maiņas darījuma līguma saistības pārņēmusi Vašingtonas "Wizards" komanda, kurai līgums ar rūjienieti noslēgsies pēc šīs sezonas.

Bertāns vasarā varēs kļūt par neierobežotu brīvo aģentu un izskatīt jebkuras citas komandas piedāvājumu.

Oldridžam anonīma persona, kas agrāk ir strādājusi kādas NBA komandas vadības augstā amatā, izteikusi savu prognozi par Latvijas basketbolistu. Viņaprāt, Bertāns varētu noslēgt divu gadu līgumu par 30 līdz 40 miljoniem.

"Viņš šovasar saņems līgumu par 15 līdz 20 miljoniem (gadā). Visticamāk, ka līgums būs uz diviem gadiem. Neredzu, ka viņš varētu tikt pie četru gadu kontrakta," norādīja eksperts.

Savukārt kāds no šobrīd aktīvajiem NBA klubu ģenerālmenedžeriem daļējie nepiekrīt šādam apgalvojumam.

"Viņš netiks pie 20 miljoniem sezonā, jo ir tikai 6 komandas, kurām ir brīvi tam vajadzīgie līdzekļi," uzskata ģenerālmenedžeris.

Bertāns šosezon trāpījis 92 tālmetienus. Vairāk trejačus realizējuši tikai trīs spēlētāji - Badijs Hīlds no Sakramento "Kings" (100), Devontē Greiems no Šarlotas "Hornets" (105) un Džeimss Hārdens no Hjūstonas "Rockets (127).

Pēdējos sešos mačos, kas visi bijuši decembrī, 27 gadus vecais Bertāns vidēji spēlē guvis 23,7 punktus un tālmetienus realizējis ar 50,7% precizitāti. Šajā nogrieznī latvietis vidēji izpildījis 11,8 tālmetienus un vidēji 6,0 trāpījis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu