Merkele: Kvalificēta darbaspēka nepietiekamības dēļ Vācija var pieredzēt uzņēmumu aizplūšanu (6)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Vācijai jārēķinās ar risku, ka kvalificētu darbinieku trūkuma dēļ tā var pieredzēt uzņēmumu aizplūšanu no valsts, sestdien brīdinājusi kanclere Angela Merkele

"Mēs zinām, ka kvalificētus darbiniekus meklē daudzas nozares un uzņēmumi, un tieši tāpēc mums jādara viss, lai pieņemtu darbā pietiekamu skaitu speciālistu. Pretējā gadījumā uzņēmumiem var nākties pārcelties uz citurieni, un to mēs, protams, nevēlamies," viņa norādījusi saistībā ar pirmdien Berlīnē gaidāmo apspriedi, kurā par šo problēmu runās valdības, darba devēju un arodorganizāciju pārstāvji.

Apspriedē paredzēts meklēt ceļus, kā pēc iespējas efektīvāk likt lietā likumu par kvalificēta darbaspēka imigrāciju, kam saskaņā ar valdības ieceri būtu jāstājas spēkā 1.martā un jāpaver iespējas pastāvīgi piesaistīt Vācijas darba tirgum kvalificētus strādniekus no valstīm, kas nepieder pie Eiropas Savienības.

"Pirms 15 gadiem mūsu problēma bija pieci miljoni bezdarbnieku, bet šodien ir jautājums, kur ņemt kvalificētu darbaspēku," atzinusi Merkele.

Pēc viņas teiktā, Vācija vēlas maksimāli izmantot pati savu potenciālu, nodrošinot "labu izglītību pēc iespējas lielākam skaitam cilvēku", bet vienlaikus tai vajadzēs piesaistīt kvalificētu darbaspēku no ārienes.

Pašlaik Vācijā jau strādā divarpus miljoni cilvēku no citām ES dalībvalstīm.

"Taču ar to vien nepietiek, tādēļ mums jāmeklē kvalificēti darbinieki arī no valstīm ārpus Eiropas Savienības," norādījusi kanclere.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu