Vairāk nekā puse iedzīvotāju neatbalsta Ziemassvētku dāvanu pārdāvināšanu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Labdarības akcijas "Ziemassvētku karavāna" Ziemassvētku vecītis saņem Latvijas radio darbinieku sarūpētās Ziemassvētku dāvanas, kuras nogādās daudzbērnu ģimeņu bērniem visā Latvijā.
Labdarības akcijas "Ziemassvētku karavāna" Ziemassvētku vecītis saņem Latvijas radio darbinieku sarūpētās Ziemassvētku dāvanas, kuras nogādās daudzbērnu ģimeņu bērniem visā Latvijā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijā 56% aptaujāto iedzīvotāju neatbalsta Ziemassvētkos saņemto dāvanu pārdāvināšanu tālāk, liecina mobilo sakaru operatora "Bite Latvija" un pētījumu aģentūras "Norstat Latvija" aptaujas dati. 

Vienlaikus 26% aptaujāto iedzīvotāju pauduši uzskatu, ka dāvanas, kas nav noderīgas pašam, drīkst pārdāvināt, jo, iespējams, kādam citam tās noderēs vairāk. 

Pārdāvināšanu lielākoties atbalsta cilvēki vecumā no 30 līdz 39 gadiem, savukārt aptaujātie vecumā no 60 līdz 74 gadiem par šādu rīcību ir skeptiski, un 64% no viņiem uzskata, ka tas ir nepieklājīgi pret otru. Visbiežāk pārdāvināti tiek dažādi mājas dekori, piemēram, sveces, porcelāna eņģelīši, kā arī apģērbs, tostarp šalles un zeķes ar Ziemassvētku tematiku.

Tikmēr 12% atzīst, ka ir domājuši par dāvanu pārdāvināšanu, taču nekad nav saņēmušies to izdarīt, bet 6% atklājuši, ka nenoderīgas dāvanas gluži vienkārši izmet.

Aptauja veikta internetā šogad novembrī, un tajā piedalījās 1008 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu