Baltkrievija no Ķīnas Attīstības bankas saņems 450 miljonu eiro aizdevumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Baltkrievijas finanšu ministrs Maksims Jermolovičs pirmdien parakstījis vienošanos ar Ķīnas Attīstības bankas Šanhajas filiāli par aizdevuma saņemšanu 3,5 miljardu juaņu (450 miljonu eiro) apmērā, liecina Finanšu ministrijas publiskots paziņojums.

Tajā norādīts, ka šis aizdevums nav saistīts ar kāda projekta realizēšanu, un tā līdzekļus iespējams novirzīt dažādiem mērķiem, tostarp valsts parādsaistību dzēšanai un apkalpošanai, Baltkrievijas zelta un valūtas rezervju uzturēšanai, kā arī abpusējās tirdzniecības veicināšanai starp Baltkrieviju un Ķīnu.

Ministrija vēsta, ka aizdevums piešķirts uz pieciem gadiem.

Vasarā Baltkrievijas Finanšu ministrija paziņoja, ka plāno aizņemties līdzekļus Ķīnas Attīstības bankā, jo neizdodas panākt vienošanos ar Krieviju par 600 miljonu ASV dolāru (apmēram 540 miljonu eiro) aizdevumu. 

Iepriekš Baltkrievija no Ķīnas piesaistīja tikai saistītus kredītresursus, kuru mērķis bija īstenot investīciju projektus un nodrošināt Ķīnas aprīkojuma un pakalpojumu importu projekta īstenošanai.

Baltkrievijas Finanšu ministrijas informācija liecina, ka Baltkrievijas parādsaistības uz 1.novembri veidoja 16,6 miljardus dolāru (14,8 miljardus eiro).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu