Par NEPLP vadītāju ievēlēts Āboliņš, viņa vietniece būs Druviete (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes pārstāvis Ivars Āboliņš
Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes pārstāvis Ivars Āboliņš Foto: Ivars Soikāns/LETA

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien par jauno NEPLP vadītāju vienbalsīgi ievēlēja līdzšinējo NEPLP priekšsēdētājas vietnieku Ivaru Āboliņu, informēja NEPLP pārstāvji.

Par NEPLP priekšsēdētāja vietnieku vienbalsīgi tika ievēlēta līdzšinējā NEPLP locekle Aurēlija Ieva Druviete, kā arī tika pieņemts lēmums par NEPLP locekļu atbildības un līdzatbildības jomu sadali. 

Kā norādīja Āboliņš, padomei ir jādefinē mērķi un konsekventi jāiet uz to realizāciju. "Kā galvenos virzienus varu nosaukt Latvijas informatīvās telpas aizsargāšanu, atbalstu vietējā satura radīšanai, starptautisko sadarbību, kā arī medijpratības jautājumus," norādīja jaunievēlētais NEPLP vadītājs.

Viņš sacīja, ka redz iespējas efektivizēt NEPLP biroja darba organizāciju, reizē paužot nožēlu, ka biroja "jaudīgajiem profesionāļiem" dažādu ar padomi saistītu notikumu dēļ esot bijis jāiziet cauri "vislielākajiem izaicinājumiem".

Kā ziņots, NEPLP pašlaik ir vakantas divas vakances, uz kurām pieteikšanās ir noslēgusies. Tālāk par tām jālemj Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai un pēc tam parlamentam. Uz vakantajiem amatiem pretendē 16 kandidāti.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu