Gripas epidēmijas dēļ Stradiņa slimnīcā stingri ierobežota pacientu apmeklēšana

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Saistībā ar gripas epidēmiju no šodienas, 16. decembra, Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS) ieviesti stingri ierobežojumi stacionārā esošo pacientu apmeklēšanai, informēja slimnīcas pārstāve Janita Veinberga.

Izņēmuma gadījumos tuvinieks var saskaņot apmeklējumu ar nodaļas vadītāju vai atbildīgo personu nodaļā. Obligāta ir prasība lietot ķirurģisko sejas masku, ja nav veikta vakcinācija pret gripu, uzsvēra slimnīcas pārstāve.

Stingri aizliegti apmeklējumi, ja apmeklētājam novērojama paaugstināta ķermeņa temperatūra, sāpes kaklā, klepus vai kādas citas vīrusa infekcijas pazīmes. Tāpat pirms un pēc apmeklējuma obligāti jāveic roku dezinfekcija.

Ierobežojumus pacientu apmeklēšanai ieviesušas arī citas ārstniecības iestādes.

Kā vēstīts, pagājušajā nedēļā Latvijā tika izziņots gripas epidēmijas sākums. Ierobežojumus apmeklējumiem šajā laikā noteikušas arī citas ārstniecības iestādes.

Epidemiologi atgādina - lai novērstu vīrusu izplatīšanos, šķaudot vai klepojot jāizmanto vienreizlietojamās salvetes, lai aizsegtu muti un degunu, bet pēc tam jānomazgā rokas. Saslimšanas gadījumā speciālisti iesaka palikt mājās un sazināties ar savu ģimenes ārstu. Slimību profilakses un kontroles centrs arī atgādina, ka gripas epidēmijas laikā no valsts budžeta līdzekļiem tiek apmaksātas ģimenes ārstu mājas vizītes pie gripas slimniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu