Dzintars nav drošs par partiju gatavību veidot latvisko partiju vienojošo sarakstu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars.
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars. Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšsēdētājs Raivis Dzintars nav pārliecināts par latvisko partiju vienojošā saraksta gatavību nomainīt varu Rīgas domē, intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Dzintars.

Dzintars uzsvēra, ka jau sen bija jānomaina uz Maskavu orientēta, nesaimnieciski valdošā Rīgas dome, bet tagad ir diezgan aktuāls jautājums, vai latviskās partijas ir pietiekami gatavas, lai veidotu latvisko partiju vienojošo sarakstu un šo valdošo varu nomainīt.

Jau ziņots, ka VL-TB/LNNK kongresā Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) sacīja, ka apvienība ir sadzirdējusi sabiedrības vēlmi, lai latviskās partijas vienotos plašākos un stiprākos sarakstos un "patriektu Rīgas domes izsaimniekotājus".

Mūrniece akcentēja, ka saistībā ar "izkurtējušās" Rīgas domes gaidāmo atlaišanu, politiķe ar cerībām raugās uz nacionālās apvienības Rīgas domes deputātu komandu. Tomēr politiķe atzina, ka Rīgas domē piedzīvots, ka "komandas līderis nodod mūsu idejas un savus solījumus". Partijā tas bijis sāpīgs brīdis, un "nodevību mēs nepiedodam nekad", pauda Mūrniece.

TVNET jau vēstīja, ka kādreizējā VL-TB/LNNK galvaspilsēta mēra amata kandidāte Baiba Broka vairs nepārstāv nacionālo apvienību un tagad ir pie frakcijām nepiederošā deputāte un kopš novembra beigām atbalsta Rīgas domes priekšsēdētāja Oļega Burova (GKR) vadīto koalīciju. Šajā koalīcijā ietilpst arī "Saskaņas" frakcija.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu