Aizvadītajā diennaktī dzēsti 13 ugunsgrēki; viens cilvēks izglābts

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 13 ugunsgrēki un kādā no tiem viens cilvēks izglābts, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Vītola informēja, ka vakar plkst.20.37 VUGD saņēma izsaukumu uz Līvāniem, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju daudzstāvu dzīvojamā mājā bija jūtama dūmu smaka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka vienā no ēkas dzīvokļiem virtuvē dega piededzis ēdiens divu kvadrātmetru platībā. No piedūmotām telpām tika izglābts cilvēks un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Savukārt plkst.21.14 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Rugāju novada Rugāju pagastu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dega divu stāvu šķūnis. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg pusotrstāva dzīvojamā māja 150 kvadrātmetru platībā. Mājas jumts un sienas konstrukcijas jau bija iebrukušas. Plkst.2.58 ugunsgrēks tika likvidēts.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Rīgā dzēstas četras un novados deviņas ugunsnelaimes.

Diennakts laikā VUGD veicis arī 17 glābšanas darbus un saņēmis trīs maldinošus izsaukumus.

Kopš gada sākuma valstī kopumā reģistrēts 8751 ugunsgrēks, tajos cietuši 263, izglābti 389, bet gājuši bojā 76 cilvēki, tajā skaitā trīs nepilngadīgie.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu