Amerikāņu uzņēmējs iegādājas krievu valodā raidošo telekanālu "RTVi" (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova / LETA

Amerikāņu uzņēmējs Mikaels Israeljans iegādājies vairākumu akciju Ņujorkā bāzētajā krievu valodā raidošajā  telekanālā "RTVI" un plāno paplašināt tā darbību ASV, teikts otrdien publiskotajā raidorganizācijas paziņojumā.

Pēc šā darījuma īstenošanas pirmo reizi par "RTVi", kas ir viena no lielākajām krievvalodīgajām raidorganizācijām ārpus Krievijas, vairākuma daļas īpašnieku kļūs akcionārs, kurš nav Krievijas uzņēmējs.

Raidorganizācija kopš 2012.gada piederēja Ruslanam Sokolovam, taču Armēnijā dzimušais Israeljans, kurš ir izklaides nozares uzņēmējs un kompānijas "Muse Lifestyle Group" vadītājs, iegādājies visas Sokolovam piederošās akcijas.

"RTVi", kas krievu valodā raida vairāk nekā 50 valstīs, tostarp ASV, plāno atvērt birojus Vašingtonā un Kalifornijā, savu programmu piedāvājumu koncentrējot uz krievvalodīgās diasporas kopienām, norāda raidorganizācija.

Telekanālu "RTVi" 1997.gadā izveidoja Krievijas mediju jomas uzņēmējs Vladimirs Gusinskis, kurš, nākot pie varas Vladimiram Putinam, krita Kremļa nežēlastībā. Līdz 2002.gadam "RTVI" nosaukums bija "NTV International".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu