Ķīna turpina bruņoties: ieguvusi otro aviācijas bāzes kuģi (12)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnas karaflotes bruņojumā otrdien nodots jau otrais aviācijas bāzes kuģis, līdz ar to Ķīna pievienojusies nelielajam pasaules valstu klubam, kuru bruņojumā ir vairāki šādi kuģi.

Jaunajam kuģim dots vārds "Shandong", un, kā vēsta mediji, Ķīna šobrīd būvē jau trešo aviācijas bāzes kuģi.

Ķīnas pirmais pašu valstī būvētais aviācijas bāzes kuģis ceremonijā, piedaloties prezidentam Sji Dziņpinam, bruņojumā Tautas atbrīvošanas armijas flotei tika nodots Saņjā Hainaņas salā valsts dienvidos, vēsta oficiālie mediji.

Līdzšinējais aviācijas bāzes kuģis "Liaoning" karaflotes rīcībā nonāca 2012.gadā. Tas ir būvēts PSRS, un Ķīna to iegādājās no Ukrainas.

Kā liecina satelītfotogrāfijas, Ķīna būvē trešo aviācijas bāzes kuģi, un būvniecības gaita jau ir ievērojami pavirzījusies uz priekšu, maijā vēstīja ASV domnīca.

Līderis aviācijas bāzes kuģu skaita ziņā ir ASV. To bruņojumā ir desmit ar kodoldzinējiem aprīkoti klases "Nimitz" aviācijas bāzes "superkuģi".

Eiropas Komisija (EK) šogad publicētā paziņojumā paudusi bažas par Ķīnas augošajām militārajām spējām un mērķi līdz 2050. gadam iegūt tehnoloģiski visattīstītākos bruņotos spēkus. Tas Eiropai rada draudus drošības jautājumos, norādījusi EK.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu