Puse krievu pozitīvi raugās uz ES un ASV, liecina aptauja (8)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Aptuveni pusei krievu ir pozitīvs viedoklis par Eiropas Savienību (ES) un ASV, liecina otrdien izplatītie sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

Šajā pašā laika posmā nedaudz palielinājies to krievu skaits, kam ir negatīvs viedoklis par Krievijas sabiedroto Ķīnu, konstatēts Levadas centra pētījumā.

45% Krievijas pilsoņu ir pozitīvs viedoklis par ASV, bet 52% - par ES. Salīdzinot ar 2018.gada janvāri, pozitīvi noskaņoto respondentu daļa pieaugusi attiecīgi par 25 un 32 procentpunktiem.

Teju trim ceturtdaļām respondentu jeb 72% pagājušajā mēnesī bijis pozitīvs viedoklis par Ķīnu, bet negatīvi noskaņoto krievu proporcija divu gadu laikā palielinājusies no 13 līdz 18%.

Pagājušajā mēnesī Levadas centrs publiskoja aptaujas rezultātus, kas liecināja, ka vairums 18 līdz 24 gadus veco krievu vēlas pārcelties uz ārzemēm uz pastāvīgu dzīvi.

Pēdējo desmit gadu laikā tik liels izceļot gribētāju skaits vēl nebija pieredzēts.

"Krievu jauniešiem Rietumu kultūra - mūzika, filmas, grāmatas, mode - jau ir neatņemama dzīves un identitātes daļa," skaidro centrs.

"Turklāt trešā daļa Krievijas jauniešu lielākā vai mazākā mērā zina angļu valodu, un tas ir divas reizes vairāk nekā vidēji Krievijā."

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu