Džonsons plāno ar likumu aizliegt pagarināt pārejas periodu pēc "Brexit" (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons plāno ar likumu noteikt, ka pārejas periods pēc "Brexit" nedrīkst stiepties ilgāk par 2020.gada beigām, otrdien atklājis avots premjera kancelejā.

Džonsona vadītā Konservatīvā partija pagājušajā nedēļā guva pārliecinošu uzvaru parlamenta pirmstermiņa vēlēšanās, solot īstenot "Brexit" līdz 31.janvārim, kam sekotu pārejas periods, kurā Londona un Brisele vienotos par jaunu tirdzniecības līgumu.

Eiropas līderi apšaubījuši, vai 2020.gada decembris nav pārāk īss termiņš, lai paspētu noslēgtu visaptverošu vienošanos, un Lielbritānijas lielākā opozīcijas partija leiboristi paziņojuši, ka Džonsona ierosinājums var novest pie tā, ka vienošanās netiek noslēgta.

"Pagājušajā nedēļā sabiedrība nobalsoja par valdību, kas īstenotu "Brexit" un vestu šo valsti uz priekšu, un tieši to mēs gatavojamies darīt, sākot ar šo nedēļu," sacīja avots Džonsona kancelejā.

"Mūsu manifestā skaidri pateikts, ka mēs nepagarināsim ("Brexit") īstenošanas periodu un jaunais Izstāšanās vienošanās likumprojekts aizliegs valdībai vienoties par pagarinājumu," atklāja avots.

Džonsona vadītā valdība plāno jau piektdien iesniegt parlamentam likumprojektu, kas ļaus īstenot "Brexit" līdz 31.janvārim.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu