Ar trešo reizi Rīgas domes komiteja akceptē Īpašuma departamenta 2020.gada budžetu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Trešo reizi sanākot uz sēdi, Rīgas domes Pilsētas īpašumu komitejai šorīt izdevās akceptēt Īpašuma departamenta 2020.gada budžeta pieprasījumu, novēroja aģentūra LETA.

Komiteja departamenta budžetu izskatīja jau divreiz, taču abās reizēs, opozīcijai un neatkarīgajiem deputātiem atstājot sēžu zāli, nepietika kvoruma lēmuma pieņemšanai. Kopumā komitejā ir 20 deputāti, bet kvorumu veido 11 domnieki.

Tā kā šorīt uz komitejas sēdi bija ieradušies visi koalīcijas pārstāvji, viņiem bija tikai jānobalso par budžeta akceptēšanu, jo jautājumi un diskusijas tika noslēgtas jau iepriekšējās divās reizēs. 

Deputāts Aleksejs Rosļikovs gan pret šādu kārtību protestēja un gribēja izteikt vismaz viedokli vai piedalīties debatēs, taču komitejas vadītāja Olga Veidiņa (S) norādīja, ka deputāti, pagājušajā reizē sēžu zāli pametot, jautājumu un debašu sesiju noslēdza. Par debašu turpināšanu domnieki arī balsoja, taču koalīcijas deputāti nobalsoja par to neturpināšanu.

Lielākie iebildumi opozicionāru vidū bija par ieceri piecus miljonus atvēlēt jaunu bērnudārza grupu izveidei, jo viņiem trūkstot skaidrības par naudas izlietojumu un departaments tāmes neizsniedz.

Pirms galējās departamenta budžeta apstiprināšanas tas vēl būs jāskata Finanšu un administrācijas lietu komitejā, kā arī Rīgas domes sēdē. 

Kopumā departamenta 2020.gada budžets plānots 21,50 miljona eiro apmērā, kas ir par 3,3 miljoniem vairāk nekā tika piešķirts 2019.gada sākumā. Finanšu departaments šogad kā kontrolskaitli iestādei bija noteicis 16,50 miljonus eiro, taču iestāde prasīja par pieciem miljoniem vairāk.

Kā skaidroja Īpašuma departamenta pārstāvji, šis finansējums plānots pirmsskolu grupu telpu izveidei, tādējādi nodrošinot papildu vietas 503 bērniem. Rindā uz pašvaldības bērnudārziem patlaban ir vairāk nekā 2000 bērnu. 

Par šiem līdzekļiem nākamgad iecerēts atjaunot pirmsskolas izglītības iestādes "Ligzdiņa" telpas Apuzes ielā 74, bērnudārza "Mežaparks" ēku Stokholmas ielā 24, bērnudārza "Bizmārītes" ēku Motoru ielā 6, kā arī pārbūvēt Rīgas 80.vidusskolas telpas Andromedas gatvē 11. 

Vēl 1,4 miljonus eiro departaments plāno atvēlēt divām līdzfinansējuma programmām - kultūras pieminekļu atjaunošanas un ēku energoefektivitātes pasākumu programmām. Pieminekļu atjaunošanai paredzēts līdzfinansējums 900 000 eiro apmērā, bet ēku energoefektivitātes pasākumu nodrošināšanai - 500 000 eiro.

Līdz šim par energoefektivitātes projektiem atbildēja Rīgas enerģētikas aģentūra, taču līdz ar finansējuma piešķiršanu departamentam, programmas tiktu apvienotas. Savukārt kultūras pieminekļu atjaunošanas programmai šogad bija paredzēti 1,2 miljoni eiro, kas nozīmē, ka nākamgad pieejamais finansējums būtu par 300 000 eiro mazāks. 

Vēl 11,24 miljoni eiro departaments plāno tērēt dzīvojamo māju/dzīvokļu iegādei un izglītības iestāžu ēku iegādei un rekonstrukcijai, kā arī 797 372 eiro - zemes atpirkšanai, kas pašvaldības iestādēm nepieciešama dažādu funkciju veikšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu