Precizēs normu administratīvā soda piemērošanai par atrašanos reibumā (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas Juridiskā komisija šodien, 18. decembrī, atbalstīja normas precizēšanu administratīvā soda piemērošanai par atrašanos publiskā vietā tādā reibuma stāvoklī, kas traucē vai var traucēt sabiedrisko kārtību. 

Attiecīgo normu vēl varētu pārformulēt, skatot likumprojektu galīgajā lasījumā.

Saistībā ar administratīvo sodu reformu jaunajā likumā tiks pārcelta jau esošā norma ar augstāk minēto precizējumu.

Likumā tiks noteikts, ka administratīvo sodu piemēro par alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošo vielu lietošanu publiskā vietā, izņemot vietas, kur alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību patērēšanai uz vietas atļāvusi pašvaldība vai Valsts ieņēmumu dienests, vai par atrašanos publiskā vietā tādā reibuma stāvoklī, kas traucē vai var traucēt sabiedrisko kārtību.

Par šo pārkāpumu piemēros brīdinājumu vai naudas sodu līdz 350 eiro.

Likumā publiskā vieta tiks definēta, kā jebkura vieta, kura neatkarīgi no tās faktiskās izmantošanas vai īpašuma formas kalpo sabiedrības kopīgo vajadzību un interešu nodrošināšanai un kura par maksu vai bez maksas ir pieejama ikvienai fiziskai personai, kas nav attiecīgās vietas īpašnieks, valdītājs, turētājs, algots darbinieks vai cita persona, kuras atrašanās attiecīgajā vietā ir saistīta ar darba pienākumu izpildi.

Paredzēts noteikt, ka par uzbrukumu dienesta sunim vai par traucēšanu, kavēšanu vai iespējas atņemšanu dienesta sunim veikt tam uzdotās darbības piemēros naudas sodu līdz 1000 eiro vienībām.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu