Izraēla veic uzlidojumu Gazas joslā (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Izraēlas kara aviācijas lidmašīnas ceturtdien veikušas uzlidojumu bruņojuma rūpnīcai Gazas joslā, pavēstīja armija.

Tas noticis pēc tam, kad no šī palestīniešu Vidusjūras piekrastes anklāva Izraēlas virzienā raidīta raķete.

"Naktī no Gazas joslas uz Izraēlas teritoriju tika palaista raķete," teikts armijas paziņojumā. "Reaģējot uz to, reaktīvie iznīcinātāji deva triecienu kustības "Hamas" bruņojuma ražošanas objektam Gazas joslas ziemeļdaļā."

Nav ziņu, ka raķetes triecienā vai tam sekojušajā uzlidojumā būtu ievainotie vai nogalinātie.

Kustība "Hamas" pārvalda Gazas joslu kopš 2007.gada, un Izraēla uzskata, ka šī palestīniešu kustība ir atbildīga par visiem raķešu triecieniem Izraēlai, kas tiek veikti no Gazas joslas teritorijas. Tiesa gan, Izraēla veikusi uzbrukumus arī citu Gazas joslas organizāciju objektiem.

Otrdien Izraēlas kara aviācijas lidaparāts raidīja šāvienu kāda palestīnieša virzienā, kas, atbilstoši Izraēlas armijas apgalvotajam, Gazas joslā esot tuvojies Izraēlas robežas žogam.

Palestīnieša nāve līdz šim nav oficiāli apstiprināta, jo no aizliegtās zonas līdzās robežai neviens līķis nav pārvietots.

Pagājušajā mēnesī Izraēlas bruņotie spēki Gazas joslā nogalināja organizācijas "Islāma džihāds" augstu amatpersonu, ar to izraisot bruņoti sadursmju uzliesmojumu, kas prasīja 36 palestīniešu dzīvības.

"Islāma džihāds" Izraēlas virzienā raidīja aptuveni 450 raķetes, bet daudzas no tām pārtvēra aizsardzības sistēma "Dzelzs kupols".

Izraēlas un Gazas joslas starpā kopš 2008.gada izraisījušies trīs kari.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu